op_ontdekking_reeks

Deze zomer neem ik jullie negen week lang mee op gezinsuitstap. Zowel grote als kleine uitstappen komen aan bod, de enige voorwaarde is dat het een kindvriendelijke uitstap moet zijn, in België of Nederland. Na afloop vul ik een reeks vragen in om de uitstap te evalueren zodat ik jullie advies kan geven of het al dan niet de moeite is om ook eens te doen. Al deze blogposts zullen totaal onafhankelijk geschreven worden, ik heb geen geheime reclame-deals met de activiteiten die ik in deze reeks zal evalueren!

Vandaag zitten we helaas al aan de laatste aflevering. We hebben al veel gedaan deze zomer maar één ding ontbrak nog op ons lijstje: de zee. Daarom nemen we jullie vandaag mee naar Zeeland! 

1. Omschrijving van de activiteit

Onze dagplanning zag er zo uit: eerst reden we naar Domburg om er op het strand aan de zee te kunnen spelen. Daarna reden we verder naar Vlissingen om het stadje te verkennen en om er de overzetboot heen & terug naar Breskens te nemen. Dat laatste deden we niet alleen omdat zoonlief al maanden zit te vragen of we eens met de boot gaan varen maar ook omdat mijn vader (de Dodentochtwandelaar) een tweedaagse wandeling aan het maken was (van thuis naar Vlissingen wandelen, 120 km) en hij ’s avonds in Breskens zou arriveren om er de boot naar Vlissingen te nemen. We hebben hem dus in Breskens opgewacht om samen het laatste stuk van zijn wandeling af te leggen. Tot slot aten we nog iets eten in Vlissingen en reden we terug naar huis.

2. Prijskaartje?

Alleen voor de Westerschelde Ferry moesten we tickets kopen. Kleuter en peuter mochten gratis mee en manlief en ik betaalden elk 5,30 euro.

3. Wat zijn de hoogtepunten?

Domburg bleek een hele leuke badplaats te zijn. Niet te groot, niet te druk. Het strand was makkelijk te bereiken, er is voldoende parking te vinden op wandelafstand.

Kleuter en peuter kwamen er voor het eerst in hun leven in contact met de zee. Kleuter was zoals gewoonlijk aanvankelijk een beetje bang maar op het einde begon hij het toch leuk te vinden en liep hij met zijn voeten door de golven. Ook schelpjes rapen is plezant! We aten onze picknick op het strand en genoten rustig van zon & zee.

De Westerschelde Ferry was ook een hoogtepunt omdat zoonlief op dit moment helemaal gek is van boten (en piraten) dus dat maakte wel indruk op hem. Voor onze wandelaar was het natuurlijk ook een hoogtepunt dat zijn einddoel werd bereikt.

4. Wat is er minder interessant?

Er was niets dat tegenviel alleen hebben we Vlissingen niet echt grondig kunnen verkennen, daar hadden we niet genoeg tijd meer voor omdat we nog naar Breskens moesten varen. Het zag er wel een leuke winkelstad uit maar we moeten dus nog eens terug om het echt goed te kunnen evalueren.

5. Kan je er eten en drinken?

Wij zijn tal van eetgelegenheden voorbijgekomen dus dat is geen enkel probleem.

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?

Zeeland komt volgens ons pas echt helemaal tot zijn recht op een mooie zonnige dag!

7. Hoe lang duurt de activiteit?

Wij vertrokken ’s ochtends om 10.30u en waren weer thuis om 20.30u. Zeeland is voor ons 1u 15min rijden.

8. Is het buggy-vriendelijk?

Geen enkel probleem, alleen vreesde ik een beetje voor de combinatie buggy + strand maar er bleek een handig houten paadje te liggen op het strand waarop de buggy kon rijden.

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?

We hebben vandaag geen enkel probleem gehad met het vinden van toiletten. Op het strand in Domburg staat er een toiletblok, ook aan de ferry zijn er wc’s en verder natuurlijk overal waar we iets aten of dronken.

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Ja zeker, dit lijkt mij eentje die jaarlijks op onze zomerplanning zal terugkomen. Ik zou ook graag buiten het seizoen nog eens teruggaan en dan liefst met een overnachting erbij.

11. Eindscore: hoeveel punten krijgt deze activiteit op 10 (+motiveer)?

8/10 We hebben genoten van een prachtige zomerdag in Zeeland. Domburg was top, de ferry was top, Vlissingen zag er top uit maar dat hebben we helaas nog niet grondig genoeg kunnen verkennen.Wij moeten dus nog eens terug!

collagezee

Dit was het dan, de zomerreeks zit er al op. Wij hebben genoten van onze zomer! Al onze activiteiten bleken toppers te zijn, er werden geen slechte scores gegeven. Het zijn stuk voor stuk aanraders. Volgende zomer zetten we de reeks verder en gaan we op zoek naar nieuwe leuke uitstapjes!

Eerder verschenen in deze reeks:

#1: Kabouterland
#2: Plopsa Indoor Coevorden
#3: Zwembad Nekkerpool Mechelen
#4: Een dagje naar Leuven
#5: Tivoli Park Mechelen
#6: Dierenpark Emmen
#7: Brasserie Fenikshof
#8: De Efteling

Groetjes,

Sheena