op_ontdekking_reeksDeze zomer neem ik jullie negen week lang mee op gezinsuitstap. Zowel grote als kleine uitstappen komen aan bod, de enige voorwaarde is dat het een kindvriendelijke uitstap moet zijn, in België of Nederland. Na afloop vul ik een reeks vragen in om de uitstap te evalueren zodat ik jullie advies kan geven of het al dan niet de moeite is om ook eens te doen. Al deze blogposts zullen totaal onafhankelijk geschreven worden, ik heb geen geheime reclame-deals met de activiteiten die ik in deze reeks zal evalueren!

Vandaag nemen we jullie nog eens mee naar Nederland , meer bepaald naar Dierenpark Emmen. 

1. Omschrijving van de activiteit

Ik citeer even de omschrijving van op de website van Dierenpark Emmen: Dierenpark Emmen wil bezoekers op een prettige, recreatieve manier betrekken bij de levende natuur. De combinatie van vaak grote groepen dieren, aangename beplanting en spannende exposities maakt van Dierenpark Emmen een unieke organisatie.

2. Prijskaartje?

Kleuter zijn ticket koste 20,5 euro. Manlief en ik betaalden elk 23 euro. Peuter mocht gratis binnen. Parkeren op de door hen aangeraden parking Zuid koste ook nog eens 9 euro dus deze uitstap was toch wel even slikken qua prijs.

3. Wat zijn de hoogtepunten?

Het park is in het algemeen heel aangenaam om in rond te wandelen, heel ruim en open en de dieren zien er allemaal verzorgd en blij uit. Geen kooien, overal heb je het gevoel dat je maar even je benen over een muurtje moet gooien en je zit al bij het dier. Vaak zat er zelfs geen muurtje tussen zoals in de vlindertuin of één van de overdekte delen met vogels of de kleine aapjes die onderweg gewoon boven ons over een touw liepen. We zijn al vaak naar dierenparken geweest en hebben dus al vele dieren gezien maar toch waren er hier een aantal dieren die we de moeite vonden omdat we ze nog niet vaak zagen: de grote haaien, ijsberen, de gigantische hoeveelheid bavianen (interessant om hun gedrag te observeren!), een prachtige zwarte panter en een al even mooie jaguar. Kleuter liep de hele dag enthousiast door het park. De speeltuinen waren uiteraard zoals altijd het interessantste maar ook de dieren boeiden hem. Vooral de gedeeltes binnen vond hij leuk, dan ging hij zelf op ontdekking: door venstertjes kijken, door een schuifdeur naar een nieuw gedeelte (o wat zou er daar te zien zijn!?!) en als er ergens een trap was die opgelopen kon worden dan was het helemaal in orde.

4. Wat is er minder interessant?

Alles is eigenlijk wel interessant, het is een tof park. Volgend jaar gaat het echter verhuizen naar een nieuwe locatie, niet zo ver van de oude locatie. Dat zal dus wel een heel ander park worden.

Als ik dan toch iets moet zeggen dat minder interessant was: ik vind Emmen een beetje een rare stad. Het dierenpark zoals het nu is ligt eigenlijk in het centrum en dat centrum zijn ze helemaal autovrij aan het maken. Onze GPS sloeg er tilt. Waar vroeger een baan was is nu een heel groot plein (met daaronder de baan) en doordat alles autovrij is ben je verplicht om op één van de grote parkings langs de rand te parkeren waar ze goed doorrekenen. Langs die parking zijn ze trouwens het nieuwe park aan het maken, op dit moment is het daar één grote bouwwerf. Ik kan het niet goed uitleggen maar het voelde allemaal zo onafgewerkt en onduidelijk, niet echt een welkom gevoel. Ik denk dat het logischer zal aanvoelen wanneer het park op de nieuwe locatie zit.

5. Kan je er eten en drinken?

Ja er zijn verschillende eetgelegenheden met onder meer broodjes, hamburgers, frietjes… de klassiekers.

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?

We hadden enkele regenbuien en toen stelden we vast dat er toch ook vrij veel overdekte zaken waren die we konden bezichtigen. Dus zeker prima te doen op een dag met af en toe een bui maar als het nu echt hard regent zou ik het afraden.

7. Hoe lang duurt de activiteit?

We hadden het park op 4 uur tijd ongeveer gezien maar wij zijn niet blijven luisteren naar de verschillende praatjes die in het park gegeven worden dewelke wel héél interessant waren en ook talrijk. Maar peuter was in een boze bui en we wilden de luisterende mensen niet te veel storen …

8. Is het buggy-vriendelijk?

Ja geen probleem, op één plaats kon er binnen geen buggy maar daar stond het duidelijk op voorhand aangegeven.

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?

Heel veel rustplaatsen en baby-eten opwarmen was geen probleem. Zeker een kindvriendelijk park.

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Ik ben nu wel eens benieuwd naar het nieuwe park!

11. Eindscore: hoeveel punten krijgt deze activiteit op 10 (+motiveer)?

8/10 Mooi park, we hadden een leuke dag. Benieuwd naar de nieuwe locatie maar jammer dat het zo duur is …

emmen

Voel je vrij om deze vragenlijst over te nemen en zelf ook een aantal uitstapjes te evalueren deze zomer. Altijd fijn om op andere blogs wat nieuwe ideeën op te doen! Laat het hieronder even weten dan kunnen we op jouw blog komen meelezen.

 

Eerder verschenen in deze reeks:

#1: Kabouterland
#2: Plopsa Indoor Coevorden
#3: Zwembad Nekkerpool Mechelen
#4: Een dagje naar Leuven
#5: Tivoli Park Mechelen

Groetjes,

Sheena