boostyourpositivity

De vierde en laatste opdracht in het kader van #boostyourpositivity verscheen bij Oon: Hoe vullen jullie quality time in? Met zijn allen ontbijten? Voorlezen? Hoe evolueert dat met grotere kinderen? Wordt dat moeilijker of net niet?

Quality Time, daar proberen we dagelijks voor te zorgen. Bij ons is dat bijvoorbeeld:

* Elke avond een verhaaltje voorlezen aan kleuter en daarna samen nog even in bed fantaseren over dat wij piraten zijn en de hele nacht met ons schip moeten varen. Meestal verzinnen we dan ook nog naar waar we gaan varen (pirateneiland, kabouterland, Afrika … we hebben al het een en ander gezien!).

* De woensdagvoormiddag waarop ik alleen thuis ben met onze peuter. We spelen samen, lezen boekjes, eten samen, gaan op wandel, oefenen op de eerste stapjes (hij stapt sinds een week of twee!) en knuffelen er op los.

* Kleuter en ik die met ons tweetjes naar de dierentuin gaan. Hij mag dan de route bepalen en ik volg.

* Op restaurant gaan met ons viertjes.

* Met kleuter uit de speelgoedboekjes al het leukste speelgoed knippen en een verlanglijst voor Sinterklaas maken.

*Met ons viertjes samenzitten en lachen met hoe kleuter en peuter in een eigen taaltje tegen elkaar beginnen te brabbelen.

* Kleuter die nét iets langer dan gewoonlijk mocht opblijven en bij mij in de zetel mocht liggen die avond waarop papa op stap was met zijn vrienden.

* Kleuter aan de schoolpoort opwachten, het blijft zo leuk om dat blije gezichtje te zien en de klasverhalen te horen terwijl we naar huis wandelen.

* ..

Ik kan zo nog wel even doorgaan, het zit hier ook vaak in de kleine dingen. Samen spelen, een boekje lezen, een knuffel, gaan zwemmen, wandelen… Gewoon eventjes 1-op-1 aandacht. Ik denk dat het alleen maar leuker zal worden naarmate de kinderen ouder worden omdat we dan nog meer mogelijkheden zullen hebben om samen te doen (spelletjes spelen bijvoorbeeld).

Voor de ouders onder jullie: Wat is jullie favoriete quality time moment met jullie kind?

Groetjes,

Sheena