kapitein1

Toen onze oudste zoon werd geboren kregen wij een cd cadeau van ‘Kapitein Winokio’ cadeau. Het werd de eerste van een hele verzameling cd’s én dvd’s van deze man en zijn kompanen. We zijn hier intussen echte fans geworden!

Nu onze oudste 3,5 jaar is vonden wij hem oud genoeg om hem eens mee te nemen naar een concert van de Kapitein. Maar helaas, de Kapitein is populair en alle concerten in de buurt waren reeds uitverkocht. Gelukkig volg ik de man ook op Facebook en zag ik plots een aankondiging dat ze in het weekend een half uurtje gratis zouden optreden in een winkel in de buurt. Dat mochten wij niet missen! Met ons viertjes + de meter van onze oudste die ons de Kapitein heeft leren kennen, trokken we naar het optreden. De kinderen mochten gaan zitten op een mat vlakbij het ‘podium’. We moesten nog eventjes wachten maar uiteindelijk was hét moment daar en kwamen de muzikanten op. Ze brachten een leuke, vrolijke sfeer met zich mee en deden ons meteen lachen (‘zijn jullie allemaal broertjes en zusjes?’ – ‘JAAAA’ riepen alle kindjes – ‘amai dat moet nogal een grote chocopot zijn bij het ontbijt!’). Onze jongste (1,5 jaar) was meteen fan en keek geboeid. Onze oudste kreeg echter plots een beetje schrik en verliet zijn plaatsje vooraan om ons achteraan in het publiek op te zoeken. De rest van het concert zou hij achteraan doorbrengen, hij was met geen stokken meer vooraan te krijgen. Jammer!

kapitein2

onze jongste (met zijn gele mouwen) charmeert de muzikanten

Zeer jammer, want het optreden was TOP! Onze jongste ging helemaal uit de bol en begon zowaar al zittend te dansen, heel grappig om te zien. Zelf heb ik er ook van genoten. De liedjes zijn fijn om te horen en in de teksten zit veel humor, voor groot en klein.

Na het optreden kregen we nog een handtekening van Kapitein Winokio, toen durfde de oudste weer tevoorschijn te komen. Hij reageert vaak zo op dingen die nieuw zijn voor hem, ik ben er zeker van dat hij bij een volgend concert op de eerst rij wil staan. En dat volgende optreden mag er wat mij betreft snel komen!

kapitein3

Groetjes,

Sheena