Patroon: The Bronte Top – Jennifer Lauren Vintage Stof: Kiwi Fabrics — www.kiwifabrics.be

Het patroon van de Bronte Top zag ik voor het eerst voorbijkomen op haar blog. Het patroon werd hier opgeslagen maar verdween daarna uit mijn gedachten. Tot ik het laatst weer ergens zag opduiken (ik weet helaas niet meer waar) en ik besloot om er ook eens mee aan de slag te gaan.

Het patroon is een PDF-patroon, er komt dus weer wat knip&plak werk bij kijken. Niet mijn favoriete onderdeel maar gelukkig moet je dat maar één keer doen. De stof die ik koos is deze, de boordstof komt uit mijn eigen voorraad.

Bij het patroon ontvang je een handleiding maar nog handiger is de sew-a-long die de maakster heeft uitgeschreven op haar website.

Nooit eerder maakte ik een halslijn zoals de halslijn van dit patroon maar dankzij de uitleg ging het toch vrij goed (nog niet perfect maar ik denk dat ik gewoon niet in staat ben tot perfectie 😉  ). Ik had graag witte boordstof gebruikt voor de afwerking maar dat had ik helaas niet in huis. Voor deze eerste testversie ging ik dan maar aan de slag met wat ik wél had, namelijk een gestreepte blauw-witte boordstof. Door de streepjes vind ik het eindresultaat er een beetje scheef uitzien, dus volgende keer toch maar eerst effen boordstof in huis halen.

Terwijl ik dit typ heb ik mijn Bronte top aan en het zit heerlijk! Ik ben al aan het nadenken over een nieuwe stoffencombinatie om een tweede versie te maken 🙂

Dit patroon is wat mij betreft een echte aanrader!

Groetjes,

Sheena