Stof: Kiwi Fabrics (www.kiwifabrics.be) Patroon: Heidi&Finn – All you need jammies

Zowat een jaar geleden kwam er hier een lading aardbeienstof toe voor de webshop. Het stofje werd meteen door de oudste zoon tot zijn favoriete stofje gebombardeerd. Ik dacht eerst dat het maar een bevlieging was maar in de maanden die volgden kwam hij er vaak op terug. Telkens wanneer hij in onze stoffenkamer stond zei hij: ‘mama uit DIT stofje moet je voor mij iets maken‘. Later werd dat al een iets dwingendere ‘mama, ik heb toch gezegd dat je uit DIT stofje voor mij iets moet maken!!‘.

Net voor zijn vierde verjaardag (vorige week) herinnerde hij mij er weer aan en toen besloot ik om toch maar eens naar hem te luisteren en in actie te schieten.

Ik knipte zijn aardbeienstofje en maakte er een zomerse pyjama van. Waar ik initieel het stofje eerder iets voor meisjes vond ben ik nu dankzij hem van gedachte veranderd. Ik vind hem heel stoer in zijn aardbeientenue.

Ik gebruikte een patroon van Heidi&Finn (all you need jammies) en maakte voor mijn 4-jarige de maat ‘5 jaar’ aangezien ik de maten nogal klein vind uitvallen. Deze maat past hem al goed!

Mijn blogarchieven herinnerden mij eraan dat ik blijkbaar vorig jaar voor zijn derde verjaardag exact hetzelfde maakte (uit een ander stofje uiteraard). Dat begint hier op een traditie te lijken!

Intussen ben ik alweer iets nieuws aan het naaien, weer iets voor mijzelf 🙂 Wordt vervolgd!

Sheena