We zijn er deze maand een weekje tussen uit getrokken naar Landalpark Heideheuvel in Nederland. Een park waar we begin dit jaar reeds een leuk weekend hadden doorgebracht.

Het park ligt in de Veluwe streek, een prachtig stukje Nederland waar we heel graag komen. We maakten er enkele zeer fijne uitstapjes die ik hier graag met jullie deel.

1. Wandeling naar de Loenense Waterval

Niet ver van ons vakantiepark lag de Loenense waterval. De hoogste (en misschien ook de enige?) waterval van Nederland. Het is geen ‘echte’ waterval, ze werd aangelegd in de 19de eeuw. Daardoor is ze niet zo spectaculair als een echte waterval maar de wandeling ernaartoe is prachtig en de waterval was voor ons en de kinderen een mooi doel om naartoe te wandelen.

2. Het blotevoetenpad in Hof van Twello

Hof van Twello was voor ons dé ontdekking van de vakantie. We beleefden er een heerlijke dag. We wandelden op onze blote voeten door de vele tuinen. Met onze voeten door de modder, door het water, in het gras, over steentjes, … zo fijn om te doen! Na afloop was er water en een handdoek voorzien om onze voeten weer proper te maken.
’s Middags kochten we ter plaatse onze lunch en konden de kinderen zich nog uitleven in de speeltuin.  Na nog een laatste stop in de fantastische winkel op het domein trokken we moe maar tevreden weer naar ons vakantiehuisje.

3. Het Ouwehands Dierenpark

Het Ouwehands dierenpark is een zeer aangename dierentuin waar we een volledige dag spendeerden. Het was een tropisch warme dag maar we vonden voldoende schaduw in het park. Er valt heel wat te zien en er zijn veel speelgelegenheden voor de kinderen die zeer mooi zijn uitgewerkt. Alles was top uitgezonderd de shows, die waren niet echt de moeite vond ik.
In het park draait momenteel alles rond de komst van enkele reuzenpanda’s, zo zijn ze nog volop bezig met het bouwen van nieuwe verblijven voor deze dieren (die wij natuurlijk al lang gezien hebben in ons eigen Pairi Daiza 😉 ).

4. Fietsen in het Nationale Park De Hoge Veluwe

In het Nationale Park de Hoge Veluwe kan je (na betaling van inkom) gratis fietsen, mét kinderstoeltje, lenen om het grote park mee te verkennen. Ook dit is een echte aanrader, het is een prachtig park om in te fietsen. Helaas had onze peuter niet veel zin om te fietsen waardoor we maar een beperkt stukje hebben kunnen ontdekken. Wij komen zeker nog eens terug voor de rest van het park!

We  hebben genoten van onze vakantie! We hadden prachtig weer trouwens. Wie heeft er al die verre landen nodig als je zo’n mooie zomerdagen vlakbij huis kan meemaken? 🙂

Spijtig genoeg start hier volgende week het gewone werkleven weer. Hopelijk krijgen we nog wat mooi weer in augustus zodat we toch een klein beetje in vakantiestemming kunnen blijven.

Groetjes,

Sheena