Zo’n 15 weken geleden startte La Maison Victor (LMV) met de ‘Dolly Plaid Crochet Along’. Een oproep om 30 weken lang met zijn allen te haken aan een deken. Elke week wordt er een nieuw patroondeel vrijgegeven.

Ik zag het allemaal bij de start van het project voorbij komen maar ik had er op dat moment geen interesse in. Ik kan namelijk helemaal niet haken en was ook niet van plan om het te leren.
Tot ik bij andere bloggers week na week updates voorbij zag komen van hun Dolly Plaid. Hun haakwerk werd alsmaar groter en mooier.

Toen ik een dikke drie weken geleden aan mijn groot verlof begon (dat morgen gedaan is boeehoe), besloot ik om mij toch ook eens aan dat haakproject te wagen. Ik kocht de nodige garen en haaknaalden en bestudeerde enkele Youtube filmpjes over hoe je moet haken.
Daarna ging ik vol goede moed aan de slag. Eerst even oefenen, dat was ik al snel beu, dus dan maar meteen over naar het échte werk.

Na een rij of 15 – wat uren en uren werk was want elke rij bestaat uit 250 steken die ik heel klungelig haakte – keek ik nog eens naar de foto’s op de blogs van mijn medehakers en toen merkte ik op dat mijn haakwerk er toch niet helemaal hetzelfde uitzag. Dat was vreemd.
Ik keek nog eens naar mijn Youtube filmpjes en toen zag ik het plots. Ik haakte verkeerd. Aiai slechte start …

Ik twijfelde even of ik opnieuw zou beginnen maar besloot dan toch maar om gewoon verder te haken. Dit keer op een haak-technisch betere manier.
Ik maakte helaas nog wat andere fouten. Het duurde bijvoorbeeld verschillende rijen voordat ik doorhad hoe ik die gekleurde draad moest meenemen zodat die strak en discreet zat weggewerkt en niet golvend en opvallend zoals bij mij.
Oh en er zitten intussen ook maar 233 steken meer in mijn werk.
Jeps, ik ben al 17 steken kwijt. Geen idee waar ze naartoe zijn! Mijn zijkanten zijn dus allesbehalve recht. En de patroondelen moet ik nu telkens herwerken naar mijn, op dat moment, beschikbare hoeveelheid steken.

Maar ik haak door.  Langzaam maar zeker begint het er beter uit te zien en worden de fouten minder (opvallend).
Het is mijn eerste haakproject ooit dus het kon natuurlijk niet anders dan dat ik veel fouten zou maken. Het deken is toch maar gewoon voor mijzelf dus wat maakt het ook uit .
F*ck perfect, dat is mijn nieuwe levensmotto, dat heb ik dit verlof beslist 😉

Dus … met véél trots toon ik jullie dan ook mijn Dolly Plaid. Dit is het resultaat van week 1 tem 7, wat ik dus op 3 weken tijd heb gehaakt. Ik hoop nog voor het einde van de Crochet Along bijgebeend te zijn al zal dat héél moeilijk worden.

Kijk en geniet, van het lelijke eendje onder de Dolly Plaids maar eentje dat wel met véél liefde werd gemaakt ;-).

Binnen enkele weken krijgen jullie een tweede Dolly Plaid update!

Groetjes,

Sheena