life lately

Tijd om nog eens bij te praten, tijd voor een nieuwe Life Lately!

 • Een paar weken geleden deed ik iets lomps met als gevolg een gebroken teen. We zijn nu vier weken verder en ik heb er nog steeds last van. Vier weken waarin ik mijn loopschoenen noodgedwongen moest laten staan. Bye bye conditie … Al hoop ik volgende week weer van start te kunnen gaan en snel weer op niveau te geraken. Wat een geluk dat dat niveau niet al te hoog ligt bij mij 😉 .

  Op 16/8 nam ik deze loopfoto, op 17/8 brak ik mijn teen. Bummer!

  Op 16/8 nam ik deze loopfoto, op 17/8 brak ik mijn teen. Bummer!

 • De voorbije weken jaren waren nogal stresserend. Sress kruipt in mijn lichaam en geraakt er maar moeilijk weer uit. Het probeert er wel uit te geraken, dat merk ik aan de slechte toestand van mijn huid en mijn haar en aan de vermoeidheid.  Niet echt ideaal dus.
  Dringend tijd om er eens iets aan te doen. Ik wou graag weer yoga gaan doen om te ontstressen. Toen er deze zomer een flyer in onze bus viel met daarop het bericht dat er vanaf september yogalessen zouden doorgaan in wat bijna letterlijk mijn achtertuin is, moest ik geen seconde nadenken. De eerste les zit er intussen op en het was Z A L I G. Ik merk het verschil al, echt waar, de nachten na die ene les sliep ik zoveel beter. Zonder te overdrijven: ik tel hier de dagen af tot aan de volgende les (nog twee keer slapen!).
 • De voorbije weken zijn er dingen gebeurd in mijn leven die mij nog maar eens deden beseffen hoe kort het leven is en hoe weinig vat we hebben op onze toekomst. Ik geloof al lang niet meer in ‘ons pensioen’ en ‘sparen’ en ‘later’. Het zou fijn zijn als er een later blijkt te zijn en we effectief met pensioen kunnen gaan en heel oud kunnen worden maar we mogen daar niet van uit gaan. Het is veiliger om gewoon NU te leven en dromen niet uit te stellen( in de mate van het mogelijke). Dat hoeven heus niet altijd grote dromen te zijn maar ook die kleine dingen die steeds maar weer op de lange baan geschoven worden.
  Mijn nieuwe levensmotto bestaat dan ook vanaf nu uit drie punten:

  • Stel dromen die je nu kan vervullen niet langer uit
  • Geniet van de kleine dingen. Een goede tas koffie een een stukje chocolade is al puur geluk voor mij 🙂
  • Weg met het perfectionisme >> toen ik dit écht besefte viel er een last van mijn schouders.
   En ook nog dit:

 • Onze jongens: vier jaar en twee jaar oud intussen. De tweejarige heeft zijn potjestraining achter de rug en het lukt goed. Zo fijn dat we nu bijna volledig uit de pampers zijn (op de nachten na). De vierjarige is deze maand gestart in de tweede kleuterklas en voorlopig gaat alles goed. Zaterdag gaan zijn zwemlessen weer van start en vanaf volgende week komt ook de bewegingsschool er weer bij. We zijn weer helemaal vertrokken!
de eerste schooldag

de eerste schooldag

 • De moestuin loopt op zijn einde. Ik haalde er vorig weekend nog een mooie oogst uit en het heeft ons gesmaakt! Niet te geloven dat het seizoen alweer voorbij is …

 • Ik herontdekte muziek dankzij Spotify. Ik was vergeten hoeveel energie ik uit muziek kan halen. Een aanrader wat mij betreft, die spotify :-).

En, hoe gaat het met jou voor de rest? 😉

Groetjes,

Sheena