Haken is iets dat ik tot een 20-tal weken geleden nog nooit had gedaan. Toen kwam de Dolly Plaid voorbij en ging ik, zo’n 12 weken na de start van de Crochet Along, ook overstag. Week na week haakte ik rij na rij, duizenden en duizenden vasten.

Het begon wat broebelig, dat kon je hier al lezen maar het ging steeds beter en beter en vandaag kan ik met grote trots verkondigen dat mijn eerste haakwerk helemaal klaar is!

Het is een zalig zacht en warm dekentje geworden waaronder ik tegenwoordig elke avond te vinden ben terwijl ik naar TV kijk 🙂 . Mijn plaid is 1,55 meter op 1,1 meter lang geworden.

Hieronder nog wat beeldmateriaal, onder meer een foto waarop je heel goed het verschil kan zien tussen hoe ik in het begin haakte en hoe ik op het einde kon haken.
Je kan op een andere foto nog zien dat ik op het einde de plaid heb afgewerkt met een donkergrijze rand rondom om het een meer afgewerkte look te geven en een geheel te maken van mijn redelijk scheef en ongelijkmatig gehaakt dekentje 😉 .

links hoe ik op het einde haakte, rechts het begin van het haakwerk

 

Rondom grijze rand gehaakt (eerst twee rijen ecru dan 1 rij donkergrijs)

Rondom heb ik een grijze rand gehaakt (eerst twee rijen ecru, daarna 1 rij donkergrijs)

Tada! Helemaal klaar :-)

Tadaa! Helemaal klaar 🙂