Ik mocht een nieuw patroon testen, eentje voor een babysweater. Het patroon werd gemaakt door Silke van de blog Spoetniksels, alwaar je het helemaal gratis en voor niks kan downloaden. Het patroon gaat van maatje 3 tot 18 maanden en valt vrij ruim.

Alhoewel ik zelf geen baby’s meer in huis heb komt zo’n sweater toch van pas om cadeau te geven. Altijd handig om in huis te hebben, zo’n zelfgemaakt cadeautje!

Over de stofkeuze moest ik niet lang nadenken. Ik had een tijdje terug op Instagram (bij haar) een foto voorbij zien komen van een babytruitje gemaakt uit het melkstofje van Andrea Lauren. Ik vond dat zo’n geslaagde combinatie dat ik besloot om even copy&paste te doen.

Het werd een heel leuk naaiproject om te maken. Niet te moeilijk, snel klaar en toch met een klein beetje uitdaging wanneer je kiest om te werken met een open schoudernaad. Zo’n open schoudernaad was iets dat ik nog nooit eerder had gemaakt. Het was fijn om weer iets nieuws bij te leren.
Er zijn een paar afwerkopties voorzien voor het truitje, ik koos ervoor om mijn truitje af te werken met een boord onderaan en als sluiting gebruikte ik kamsnaps. Echte drukknopen zouden wel beter geweest zijn in deze sweaterstof, achteraf gezien.

Wil je graag nog wat meer inspiratie opdoen voor dit patroon? Kijk dan zeker ook eens bij de onderstaande blogs die deelnemen aan deze blogtour:

maandag 2 januari: www.hutsepruts.blogspot.be en www.madebylot.blogspot.be
dinsdag 3 januari: www.madebylarth.be en www.made-by-ilskepilske.blogspot.be
woensdag 4 januari:  www.mijnlevenmet4helden.blogspot.be en www.lunatiek.blogspot.com
donderdag 5 januari: www.liesellove.be en www.khadetjes.blogspot.be
vrijdag 6 januari: www.sarahfrans.blogspot.be en www.vnila.be
zaterdag 7 januari: www.petitbiscuit.be en www.wollebolbyeefje.blogspot.be
zondag 8 januari: www.justdelphine.blogspot.be en www.fairytailors.be/fairytales
maandag 9 januari: www.frullemieke.blogspot.bewww.siskobymieke.blogspot.be en www.kaatjenaaisels.org

Groetjes,

Sheena