Stof: Kiwi Fabrics – Patroon: Klokrok in tricot, Allemaal Rokjes

Een nieuw naaiproject! E I N D E L I J K. Het is een rok geworden zoals je hierboven kan zien, een echt zomers rokje. Lekker comfortabel, in tricotstof gemaakt. Het gebruikte patroon is de klokrok van Mme ZsaZsa (uit het boek Allemaal Rokjes) maar mijn versie is een klein beetje (veel) korter geworden. Dat zat namelijk zo: toen ik de rok had gemaakt volgens het patroon en deze voor het eerst paste vond ik het resultaat maar niets. Er was iets niet helemaal juist maar ik wist niet goed wat. Was het te breed? Te groot? Te lang? Of waren het gewoon mijn niet zo mooie, ongebruinde, benen?

Ik gokte toch maar op ’te lang’, nam mijn schaar en knipte in het wilde weg wat stof van de rok (heb ik al verteld dat ik soms te weinig geduld heb wanneer ik met een naaiproject bezig ben? 😉 ). Dom idee natuurlijk want na die ingeving had ik een kortere rok maar het model zat ineens heel erg raar. Bovendien was het toch ook wat korter geworden dan ik oorspronkelijk voor ogen had.
Om er terug model in te krijgen zat er echter niets anders op dan er nog maar eens een stuk van af te knippen. Dit keer wel wat minder in het wilde weg (ik leer bij!).

Uiteindelijk hield ik zo dus ongeveer de helft van mijn oorspronkelijke rok over. Oepsie! Van stofverspilling gesproken …. Maar goed, al bij al ben ik nu wél tevreden met het resultaat. Een rokje erbij voor de echte warme dagen die we hopelijk weer snel zullen krijgen 🙂

Groetjes,

Sheena