De verbouwing is de voorbije weken goed opgeschoten. Hoog tijd voor een update!

April tem 24 mei 2017

De aannemer heeft de hele maand april aan ons huis gewerkt. Eerst werd er een betonplaat gegoten voor het terras (de andere betonplaat lag er al, zie hiervoor de vorige update).

beton voor het toekomstige terras

Daarna gingen de metselwerken van start gevolgd door het plaatsen van een hoop stalen balken die de oude woning + het nieuwe stuk moeten ondersteunen.

metselwerken

plaatsing stalen balken

Van zodra alle balken op hun plaats staken kon er gestart worden met de constructie van het dak. De aannemer plaatste de houten balken en wij legden daarna zelf de OSB-platen op het dak in een zonnig weekend begin mei (met ‘zelf’ bedoel ik: manlief & mijn vader en dus niet IKzelf want ik heb hoogtevrees!).

OSB platen leggen op het dak

In de week die daarop volgde is de dakwerker van start gegaan. De dakwerker moet bij ons drie zaken komen doen: het dak van de nieuwe keuken leggen (dat heeft hij dus in die week gedaan), het dak van de garage leggen én de nieuwe gevelbekleding plaatsen (op de oude woning). Die twee laatste onderdelen heeft hij nog niet gedaan. De gevelbekleding zal pas volgen na de levering van de ramen; rond het leggen van een dak op de garage hebben we nog geen timing gekregen.

Momenteel ligt de werf al een week of twee stil. We moeten nu zelf aan de slag en gaan dit weekend de planning opstellen van wat er wanneer moet gebeuren. Wat er al zeker op ons lijstje staat is: de elektriciteit leggen (en vooral eerst goed nadenken wat er waar gelegd moet worden), een paar keer naar het containerpark rijden om een hoop bouwafval weg te brengen, binnen- en buitenmuren isoleren en de houten gevelbekleding (die op het nieuwe stuk komt) bestellen en plaatsen. Ook het probleem rond de voorgevel moet nog worden opgelost en een garagepoort moet worden besteld. De loodgieter werd ook al gecontacteerd om in één van de komende weken de nodige leidingen te komen leggen.

Eind april werden trouwens ook nog onze ramen (+achterdeur) opgemeten. Helaas kregen we net te horen dat deze pas na het bouwverlof geplaatst zullen worden (wij hadden gehoopt nog net ervoor …). We spreken hier dus al over de maand augustus.
Van zodra de ramen geplaatst zijn kan er pur + chape worden gegoten al is het nog maar de vraag of we aan pur gaan geraken want momenteel heerst er een groot tekort aan isolatiemateriaal met veel vertragingen en stilliggende werven tot gevolg.
Ik heb mijn timing om tegen oktober klaar te zijn met de verbouwing dan ook al een beetje laten varen. We zien wel. Go with the flow …. (want een andere keuze hebben we toch niet)