Ik heb sinds kort een splinternieuwe stappenteller rond mijn arm (een Polar Loop 2 voor wie het zich interesseert, gekregen voor moederdag 🙂 ) en dat ding bevestigt de harde realiteit: ik beweeg véél te weinig op dagelijkse basis. 10.000 stappen per dag? Ik haal het totaal niet. Zelfs als ik ‘moeite’ doe haal ik het nog niet. En dat vind ik toch wel héél confronterend. Ik sus mijzelf wel een beetje met het feit dat ik grote stappen neem (echt!) en ik dus minder stappen nodig heb om van A naar B te gaan. Ik zet bijvoorbeeld 7 stappen voor iets waar manlief 10 stappen voor nodig heeft. Hij haalt dan ook makkelijk zijn 10.000 stappen per dag. Dus het is een beetje appelen met peren vergelijken maar ik vind het toch allemaal wat frustrerend. Ik zou mij zoveel beter voelen wanneer er elke avond het getal 10.000 op mijn schermpje zou verschijnen zonder dat ik daar moeite voor heb moeten doen omdat ik gewoon veel beweeg uit mijzelf.

Ik heb (helaas) een zittend beroep (dat zich op 40 km hiervandaan bevind en waar ik mij met de auto naartoe begeef) en dat helpt niet echt om mijn doel te halen. Al doe ik intussen wel al een beetje mijn best om genoeg te wandelen op het werk. Zo ga ik bijvoorbeeld wanneer ik naar het toilet moet niet langer naar het dichtstbijzijnde toilet maar naar het toilet twee verdiepingen lager en een paar gangen verder. Met de trap uiteraard. Maar dan nog zie ik mijn stappen telkens maar met een paar honderd per keer toenemen en lijkt de 10,000 onmogelijk te halen. Tenzij ik ’s avonds nog heel ver ga lopen maar dat komt er tegenwoordig weer bijna niet van. Ik zit liever met een zak chips in de zetel (slecht bezig ik weet het …).

Om dus een lang verhaal kort te maken: ik beweeg te weinig en ik ga er proberen iets aan doen. En wel vanaf NU. Door dat hier te verkondigen ben ik al meteen extra gemotiveerd. Ik hou de statistieken van mijn stappenteller nauwgezet in de gaten en hoop snel een positieve evolutie te kunnen melden. Ik ga ervoor 🙂

Haal jij 10,000 stappen per dag? Tips om (makkelijk) meer stappen te halen zijn welkom!