Dag buurvrouw van nummer 9.
Daarnet zag ik jou met de auto uit jullie garage rijden.
Je zag mij aan komen gewandeld en keek zoals gewoonlijk snel de andere kant op.
Ik besloot vol te houden en keek naar jou, bleef kijken, wachtend op die halve seconde oogcontact waarin ik jou snel goedemorgen zou kunnen groeten.
Je keek naar links, je keek naar rechts, je keek boven mij, onder mij en nét naast mij maar oogcontact bleef uit.
Ik besloot te zwaaien, met heel mijn arm, hup de lucht in. Ik zwaaide en zwaaide en jij keek niet.
Of toch, net op het einde zag ik je heel even omkijken. Je vond het vast raar. Gestoord zelfs.
Straks als je thuiskomt zal dit het eerste zijn wat je tegen je man vertelt. Dat die rare van hiernaast abnormaal aan het zwaaien was. Dat je begon te denken dat er iets mis was met jouw auto maar hé je kon niet stoppen want dan zou het onmogelijk worden om oogcontact te vermijden. Misschien had je dan zelfs moeten PRATEN met mij.

Het is weer eentje om  aan jullie lijst toe te voegen. De lijst met met alle redenen waarom jullie mij geen blik waardig gunnen. Ik weet niet wat er juist allemaal op die lijst staat maar ik heb zo een vermoeden. Zo vinden jullie mij waarschijnlijk een slechte moeder en vrouw. Want jullie zullen mij wel vaak horen roepen. Niet normaal, hoor ik jullie denken. Dat kan ik niet ontkennen. Wat jullie echter niet kunnen horen zijn alle kusjes en knuffels die wij elkaar geven.
Jullie vinden mij waarschijnlijk ook raar omdat ik tegenwoordig vaak in de tuin een uur lang naar ons huis kan zitten kijken. Heel vervelend trouwens voor jullie want jullie kunnen niet buiten komen zolang ik in de tuin zit. Ik zit nu eenmaal graag in de tuin. En ik kijk graag naar ons huis. Dan denk ik na over alles wat we aan het opbouwen zijn. Dan orden ik mijn gedachten en maak ik mijn planning op in mijn hoofd. Wat jullie echter zien is een vrouw met lichtjes verwilderd haar die voor zich uit zit te staren. Ja, dat vinden jullie vast gek.
Misschien vinden jullie mij ook raar omdat ik niet van katten hou omdat ik toch wat gechoqueerd ben over de hoeveelheid kakjes dat de 10 straatkatten die jullie onderhouden in onze tuin achter laten. Dat heeft mijn liefde voor katten vreemd genoeg wat doen minderen. Jullie kunnen echter alleen liefde geven aan andere kattenliefhebbers. Zoveel is duidelijk.

Maar wat jullie ook mogen vinden van mij en wat er nog allemaal op die lijst mag staan, ik ga zwaaien en ik blijf zwaaien. Want IK heb al lang geleden beslist dat ik altijd mijzelf zal zijn. Ongeacht wat anderen daar van vinden. En ik zeg goedemorgen tegen AL mijn buren. Of je dat nu wilt of niet.

S.