Zoals jullie misschien al wel gemerkt hebben is mijn blog wat stilgevallen de laatste maanden. Dit komt allemaal door dé verbouwing. De laatste weken gaat echt al onze vrije tijd naar verbouwen waardoor de energie of tijd voor iets extra zoals bloggen soms ver te zoeken is. Niet zo fijn maar dat komt wel weer in orde binnen enkele weken. Want onze verbouwing zit intussen in de afwerkingsfase. Nog een hele grote afwerkingsfase, dat wel, met héél veel taken die we zelf moeten uitvoeren, maar het is toch eindelijk de fase waarin we in de verte de eindmeet al kunnen zien liggen.

Ik heb er even de laatste update bijgenomen om te zien tot waar jullie al mee waren. Wat er nadien nog gebeurde is het volgende:

– de gevelbekleding in donkergrijze leien werd geplaatst samen met een hoop isolatie (we hebben ook nog een andere gevelbekleding in hout voorzien, deze moeten we zelf nog plaatsen… dat staat nog op de planning)
– de pleisterwerken werden afgerond
– We legden zelf de vloer in de keuken & bijkeuken/waskot (de vloer van de garage + de wc staan nog op onze planning …)


– We maakten onze garagepoort opening op de juiste maat, zodat ze nu klaar is voor de plaatsing van een nieuwe poort (deze is al besteld)
– Er werden gaten gemaakt in de plafonds waarin spots werden gehangen en ook alle schakelaars werden geplaatst


– De elektriciteit werd aangesloten! We hebben licht, wat een luxe.
– We installeerden de verplichte ventilatie
– en dan last but not least ….. DE KEUKEN WERD GEPLAATST!!!! aaaaaaaaah 😀 Finally! Zolang naar uitgekeken 🙂

Het enige spijtige is dat we voorlopig nog niet kunnen genieten van onze nieuwe keuken want we hebben nog geen verwarming in ons stukje nieuwbouw. We ‘verhuizen’ pas naar daar van zodra dat in orde is en van zodra we een nieuwe garagepoort hebben zodat we al het werkmateriaal dat nu nog in de bijkeuken ligt naar de garage kunnen verplaatsen. Hopelijk volgt dat allemaal snel …. de timings liggen nog niet vast. Spannende tijden hier 🙂

Conclusie: nog veel werk (gevelbekleding, vloeren, binnendeuren, schilderen, plafonds in garage en doorgang, nog wat isoleren, wc installeren etc …..) maar de ingebruikname van het nieuwe gedeelte komt wel al heel dicht bij 🙂

Groetjes,

Sheena