Nu ik de uitdaging ben aangegaan om 40 dagen te bloggen en ik hiervoor voldoende onderwerpen nodig heb is het hoog tijd om het stof van een oude rubriek te blazen. Van de rubriek ‘op ontdekking met ….’.
De afgelopen maanden hebben wij met ons gezin een paar leuke uitstappen gedaan waarover ik nog niet eerder geblogd heb. Tijd om hier eens verandering in te brengen. Vandaag breng ik jullie het verslag uit van ons bezoek aan Train World.

Train World is een museum over – je raadt het nooit …..- treinen! Het is gelegen aan het station van Schaarbeek waardoor je er dus supermakkelijk met de trein naartoe kan. Daar begon dan ook al het avontuur voor onze kleuters want de trein nemen is altijd plezant.
Bij de kassa ontvingen we een treinboekje met daarin allerlei vragen waarop we in het museum een antwoord moesten vinden. Bij het juiste antwoord mochten we een gaatje knippen zoals een echte treinconducteur. Dat maakte het hele museum voor onze kleuters meteen al interessant en zelfs wij vonden het leuk om de antwoorden te zoeken. Op het einde kregen onze jongens als goede speurders zelfs een aandenken aan het museum. Helemaal top dus!


In het museum mochten we onder meer een kijkje nemen in verschillende treinen. Onze kleuters vonden dat het allerleukste. Soms was het ook wel een heel klein beetje griezelig. Onze oudste heeft 1 minder goede herinnering aan het museum overgehouden: op een gegeven moment stond er ergens een autowrak. Het wrak van een auto die bijeen was gereden door een trein. Om het wrak nog wat indrukwekkender te maken werd het verlicht en je hoorde, als ik het mij goed herinner, het geluid van het alarm voor sluitende slagbomen en de aanstormende trein. Dat maakte indruk op onze kleuter. We hebben daar een tijdje gestaan op die plaats en het ENIGE waar hij de weken daarna nog over vertelde was dat het toch wel wat griezelig was in het museum met die kapotte auto. Oepsie …


Gelukkig verder alleen maar goede herinneringen, zo mochten onze jongens zelf eens met een trein rijden in een simulator en vonden ze het heel fascinerend om een speelgoedtreintje rond te zien rijden. Ook voor ons, de volwassenen, was het een boeiend museum, ik heb mij geen minuut verveeld.

Ik had trouwens op voorhand gelezen dat het museum bijzonder geschikt is voor jonge kinderen en dat hadden volgens mij nog wel meer mensen gelezen want het liep er VOL gezinnen met jonge kinderen. Dat is misschien niet voor iedereen even leuk maar voor ons was dit best aangenaam, er was altijd wel iemand met nog ondeugendere kinderen dan die van ons waardoor wij ons niet zo schuldig moesten voelen 😉

Onze kleuters zouden graag nog eens terug gaan (ondanks het autowrak trauma) dus dat zegt genoeg denk ik. Een aanrader!

40 dagen bloggen: 5/40
Skipdagen : 1/6