Er is weer heel wat gebeurd sinds de vorige update. Eén heel belangrijk iets: we hebben onze tijdelijke wand waar we achter woonden afgebroken en wonen nu sinds een paar maanden ook in het nieuwe deel van ons huis. De nieuwe keuken werd in gebruik genomen en zeer goed bevonden. Het is zo zalig. We hebben nu zon, licht, ruimte, … een gigantisch verschil met het huis waarin we de maanden voordien leefden. Voor het eerst sinds we in dit huis wonen hebben we nu ook rechtstreeks zicht op onze tuin. Dit zou ik nooit meer willen missen, wat een plezier. Puur genieten!

Maar helaas ook nog wel wat werken … want we zijn er nog niet. We zijn wel al weer wat opgeschoven ten opzichte van de laatste update. De voorbije weken hebben we onder meer onze houten gevelbekleding geplaatst. Dat was een hele klus!


We isoleerden ook nog wat muren en maakten nog eens wat ritjes naar het containerpark (de rommel blijft hier maar aangroeien). Ook de muur met de buren waar vroeger ons huis tegen stond is nu helemaal afgewerkt en bekleed met leien.
De nieuwe garagepoort werd geplaatst, dat was ook een gigantische stap vooruit want nu zitten we eindelijk weer afgesloten van de straatkant.
Onze wasruimte werd (voorlopig) ingericht. Ik kan weer thuis de was doen, nog zo’n luxe! Ik had nooit gedacht dat ik een wasmachine zo hard kon missen.

Wat staat er nu nog op onze to-do lijst? Wel toch nog vrij veel:
– de aannemer moet nog wat laatste afwerkingen komen doen
– we moeten nog een vloer leggen in de nieuwe wc en de wc-muren betegelen
– de loodgieter kan daarna de wc komen installeren en ook nog een uitspoelbak in de wasruimte + een radiator aansluiten
– er moet nog een vloer gelegd worden in de garage. We zijn aan het bekijken hoe we dit op de gemakkelijkste (en toch niet te dure) manier kunnen doen want niemand van ons heeft nog veel zin om alweer tegels te leggen
– er moet nog een plafond komen in de garage, ook dat gaan we zelf doen
– we moeten nog binnendeuren plaatsen
– er moeten nog plinten gezet worden en hier en daar iets gevoegd worden
– als er nog budget is (ik vrees er voor maar we hebben wat premie aanvragen ingediend dus wie weet wat komt daar nog uit …) kunnen we aan het terras beginnen

Daarna zijn er nog schilderwerken én de aanleg van de tuin. En dan ben ik hoogstwaarschijnlijk nog een aantal klusjes vergeten. Ik denk dat we ons jaar dus wel weer gevuld gaan krijgen 😉
Met een eigen huis verveel je je nooit!

 

40 dagen bloggen: 4/40
Skipdagen : 1/6