Ik dacht dat ik hier al elk jaar een lijst had gepubliceerd met mijn favoriete blogs maar blijkbaar is het toch al van 2014 geleden dat ik nog eens zo’n overzicht heb gemaakt. Hier kan je lezen wie toen mijn favorieten waren.

Een aantal van die bloggers zijn intussen gestopt maar de meerderheid blogt nog steeds en staan nog altijd in mijn lijst met favorieten.

Vandaag heb ik echter een nieuwe top 10 samengesteld. Dit was nog niet zo gemakkelijk! Na een eerste strenge selectie hield ik een top 35 over die ik daarna toch heb weten te beperken tot een top 10 op basis van onder meer deze twee kenmerken: ze mochten nog niet in mijn vorige lijst staan en ik moest er de laatste 5 gepubliceerde berichten allemaal van gelezen hebben.
Zo kwam uiteindelijk deze lijst tot stand, in alfabetische volgorde:

  • Big City Life: een blog die ik al geruime tijd volg, dat weet ik wel zeker omdat ik mij nog herinner dat ze op een dag schreef zwanger te zijn en haar dochter intussen al bijna naar school mag gaan. De rubriek ‘geweldig en gênant’ is mijn favoriet! Er zit veel humor in haar berichten maar ook serieuze verhalen komen aan bod. Een leuke mix!
  • Dietemiet: een blog met veel mooie foto’s. Een blog waar je veel inspiratie uit kan halen voor allerlei zaken: recepten, fotografie, leuke uitstapjes en interieurinrichting om er al een paar op te noemen. Ze wonen in een prachtig huis! Recent kreeg hun (prachtige) dochter de diagnose autismespectrumstoornis waarover ze ook schrijft, heel boeiend om te lezen.
  • En ze leefden nog groen en gelukkig: een blog die ik nog niet zo lang volg maar nu echt wel bij ben blijven hangen sinds ze schrijft over haar zwangerschap (van een tweeling!) Leuke schrijfstijl heeft ze.
  • Josie’s Little Things: een blog van een supersportieve dame met een superschattig zoontje. Haar loopverhalen zijn inspirerend en ik lees graag mee over haar dagelijkse leven met haar mooie gezin
  • Last Day’s of Spring: een blog uit Nederland, eentje die ik ook al geruime tijd volg. Ik weet niet meer hoe ik er ooit op terecht ben gekomen maar ik ben blijven hangen. Marlous is een jonge vrouw uit Utrecht die geniet van het leven en over haar dagelijkse leven schrijft. Ze heeft sinds vorig jaar een Belgisch lief uit Gent waarmee ze trouwens laatst een prachtige reis naar Bali heeft gemaakt
  • Le Petit Requin: ik weet nog maar net sinds één van haar laatste blogberichten wat Requin betekent en waarom haar blog zo heet. Ik vond het alleszins goed gevonden die naam 🙂 De Belgische schrijfster woont in Zwitserland en blogt voornamelijk over het dagelijkse leven, sport, de doelen die ze wil halen en boeken die ze heeft gelezen.
  • Mijn Kwintessens : een blog die ik ook al een tijdje volg maar waar ik vooral ben blijven hangen toen ze begon te schrijven over hun reis naar Australië. Als ik ergens Australië hoor dan is mijn interesse gewekt. Ze schrijft verder vaak over haar dochters maar ook over vele andere zaken en het dagelijkse leven. En we hebben allebei blijkbaar een verleden als fan van De Heideroosjes 🙂
  • Nenoo: een blog die ik nog niet zo heel lang volg, ik was er ooit terecht gekomen via een doorverwijzing op Maison Slash (ook een aanrader!). Ik ben vooral blijven hangen door hun’Project Paula’ maar merkte al snel dat ook haar andere blogberichten heel fijn en afwisselend zijn om te lezen
  • Paardensaartje: een blog die ik nog maar net volg maar één van de eerste zinnen die ik daar las was ‘Elke avond verstop ik mij even op de badkamer alwaar ik voor het elektrisch vuurke ga zitten en soms 15 minuten gewoon voor mij uit zit te staren’. OMG …Dat doe ik dus ook! Zo herkenbaar en ik heb intussen nog meer overeenkomsten ontdekt dus ik volg haar blogs met veel plezier verder op.
  • Zilverblauw: hier lees ik de laatste tijd weer veel berichten op omdat ze een huis aan het verbouwen zijn en alles wat met verbouwen en huizen te maken heeft vind ik superinteressant. Ze zetten er dan ook nog eens van die prachtige foto’s bij, zelfs een ruïne kunnen ze er nog gezellig laten uitzien!

Wat zijn jullie favoriete blogs? Staan ze al in mijn lijstje(s)?

40 dagen bloggen: 17/40
Skipdagen : 3/6