Op de blog van Zeg maar Babs vond ik inspiratie voor de blogpost van vandaag. Ze maakte namelijk een vragenlijst voor de deelnemers aan 40 dagen bloggen waarmee we ons aan elkaar kunnen voorstellen en natuurlijk ook aan iedereen die hier voor het eerst komt meelezen. Dit zijn haar vragen & mijn antwoorden:

Stel jezelf en de blog eens voor in max 20 woorden.

Mama – Getrouwd – Schrijven – Lezen – Naaien – Verbouwen – Moestuinieren – Bakken – Lopen – Yoga – Genieten – Reizen – Muziek – Introvert – Eigenzinnig – Hoofdberoep & bijberoep – Georganiseerd – Bijziend

Waarover ging je eerste blogbericht?

Over het starten met bloggen en dat ik eigenlijk nog geen idee had over wat ik zou gaan schrijven, ik ben gestart in april 2013

Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren?

Ja al een keer of 3-4 maar deze lay-out heb ik nu wel al een hele tijd. Het is goed zo, ik heb niet meteen zin om er weer verandering in te brengen al kan dat bij mij plots opkomen, die zin om de boel eens helemaal anders in te richten …

Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Ik zou mij ooit wel eens willen verdiepen in fotografie om betere foto’s te leren maken maar voorlopig trek ik mijn plan met mijn eigen iphone fotootjes en met gratis foto’s van mensen die wel al goed foto’s kunnen nemen zoals deze hierboven.
Ik zou ook eens écht willen leren schrijven. Ik doe hier zomaar wat eigenlijk ….

Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

Oei ik heb echt geen idee, er is niet echt één post die er voor mij boven uit steekt. Als je wil weten waarover ik dit jaar voornamelijk zal bloggen dan zou ik aanraden om mijn blogpost met de doelen van dit jaar te lezen.

Op welke (blog)skill van een andere #40dagenbloggeR ben je stiekem jaloers?

Op haar schrijftalent

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Voor gratis toffe gezinsuitstapjes en reizen. Voor zo goed als alle anderen samenwerkingen pas ik.

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Thuis aan mijn bureau, meestal ’s avonds wanneer de kinderen in bed liggen en ik ben daar toch rap 1 à 2 uur mee bezig. Dat is dan van het bedenken wat ik ga schrijven, het schrijven zelf tot het zoeken en bewerken van bijpassende foto’s. Al kan die tijd heel sterk variëren van bericht tot bericht.

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)?

Mijn GSM want daar staan al mijn foto’s op + ik krabbel ook altijd een hoop papiertjes vol met ideeën of zaken die ik niet mag vergeten toe te voegen in het bericht

Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Ik volg heel veel van de deelnemers, teveel om hier op te noemen maar als je benieuwd bent naar mijn favoriete bloggers van dit moment dan kan je hier mijn top 10 vinden en ook mijn top 20 van een paar jaar geleden is nog steeds geldig

Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Het is toch wel een serieuze uitdaging …Ik bekijk het dag per dag en ik zie wel hoe ver ik geraak. Volgend jaar weer meedoen zou best kunnen, het zal er van afhangen hoe druk het dan is. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld niet meegedaan omdat we toen net gestart waren met onze verbouwing, het bloggen heeft een jaar lang op een heel laag pitje gestaan. Deze duw in de rug was nu wel zeer welkom!

Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

We zitten al ongeveer in de helft, hoera! En de tweede helft gaat altijd sneller 😉 Of dat hopen we toch …

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

Neenee geen foto, ik hou niet zo van foto’s van mijzelf op het internet. Maar ik zit hier dus gewoon aan mijn bureau te typen, ik draag een los hemdje met een zwart truitje erover & een comfortabele broek (want ik ga mij zo dadelijk in de zetel ploffen) . Mijn halflange bruine haren liggen los en mijn kapsel ziet er zoals altijd lichtjes verwilderd uit. Ik zit hier eenzaam en alleen en in alle rust en stilte, zo blog ik het liefst.

40 dagen bloggen: 18/40
Skipdagen : 3/6