Zondag = yogadag, elke zondagochtend ga ik naar de Yogales. Van 10 u tot 11u geniet ik van een uurtje afzien en ontspannen op de mat. Echte ‘me-time‘.
Ik volg deze lessen Ashtanga yoga sinds september 2016. Daarvoor deed ik zelf thuis ook al wat aan yoga via online lessen en volgde ik ook een paar jaar yogalates, een combinatie van yoga en pilates.

Met deze lessen ashtanga yoga heb ik nu wel echt gevonden wat ik het liefste doe, dus ik hoop dat die lessen hier nog héél lang gegeven zullen worden. Ik probeer geen enkele les te missen want ik heb er zoveel deugd van. Ik kan eindeloos praten over alle voordelen die ik uit yoga haal maar dat is niet wat ik hier vandaag wou vertellen. Vandaag wil ik jullie laten zien welke attributen ik nodig heb om aan yoga te doen.

bron: www.manduka.com

Allereerst is er de yogamat. Er bestaan heel veel verschillende soorten yogamatten maar ik heb er drie jaar geleden bewust één specifieke mat uitgekozen voor mijzelf: de black mat pro ® yoga mat van Manduka (niets in deze post is gesponsord by the way!).
Het is een vrij dikke mat, groot genoeg zonder overdreven groot te zijn en de mat is heel stevig, ze schuift niet weg en ik heb er een goede grip op.
De mat laat zich ook heel makkelijk uitrollen en is ontworpen om levenslang mee te gaan (dat rechtvaardigt dan ook wel de vrij hoge kostprijs in mijn ogen).
De mat kan geen zweet absorberen waardoor bacteriën etc minder kans krijgen én heeft een OEKO-TEX® certificaat dat garandeert dat het materiaal veilig is voor menselijk contact. Dat laatste stelt mij toch wel gerust want tijdens het uurtje yoga adem ik een uur lang die mat, bij wijze van spreken, in. Dan wil je echt niet zo’n chemische rommel onder jouw voeten hebben …. Er bestaan trouwens nog betere ecologische yogamatten in het assortiment van Manduka, matten van natuurlijk rubber (hun eko serie) waarover ik nog lang getwijfeld heb om die te nemen maar het dan toch niet deed (ik geloof omdat ze minder lang meegaan en dunner zijn maar weet het niet meer 100% zeker).

Dan is er de outfit. Ik heb twee soorten outfits:

  1. Op dagen waarop ik mij goed in mijn vel voel draag ik mijn yogalegging. Ik kocht de mijne bij Sweatability en hoewel ik altijd een hekel had aan leggings vind ik deze supercomfortabel zitten én nog eens mooi ook. Alleen blijft het een legging, zo’n strak ding rond mijn benen en poep is enkel voor de zelfzekere dagen. Boven op de legging draag ik meestal mijn favoriete zelfgemaakte yogatop
  2. Op de dagen waarop ik wat minder goed in mijn vel zit bij vertrek naar de yogales kies ik voor een wat lossere joggingbroek, een simpel grijs model met onderaan boordstof zodat mijn broek niet helemaal naar beneden glijdt wanneer we bijvoorbeeld in kaarsstand staan. Daarboven draag ik dan een T-shirt, momenteel heb ik een model uit biokatoen van Decathlon maar ik ben er niet zo tevreden van want het is wat te kort. Telkens ik mijn handen naar omhoog breng zie ik in de spiegel mijn blote buik. Vandaag ga ik voor de combinatie van de grijze jogging met de zelfgemaakte top gaan 😉

Verder gebruik ik tijdens de les ook altijd een blokje, dat helpt mij bij een aantal oefeningen die ik nog niet helemaal onder de knie heb. Ik kocht mijn blokje ook bij Decathlon.

Tot slot zijn er nog een paar andere praktische zaken: tijdens de les draag ik niets van juwelen (die storen alleen maar), ik draag dan ook steeds één van mijn oude brillen (eentje die stevig blijft opstaan ook wanneer ik met mijn hoofd ondersteboven hang en waarvan het geen ramp is moest ik hem eens per ongeluk breken tijdens mijn yoga oefeningen) en ik sta altijd op blote voeten. Een truitje heb ik niet nodig want na 10 zonnegroeten aan het begin van de les sta ik al nat in het zweet.

Bon, ik moet mij dringend gaan klaarmaken, de les gaat bijna beginnen,
Namaste!

40 dagen bloggen: 22/40
Skipdagen : 4/6