We zijn net terug van een heerlijk weekje vakantie. We trokken dit keer naar het waddeneiland Texel (NL), een plaats waar we nog niet eerder geweest waren.
Ik wist op voorhand niet goed wat ik er mij bij moest voorstellen, mijn verwachtingen waren eerlijk gezegd niet superhoog (want op zich zijn wij niet echt ‘zee-mensen’) maar ik kan alvast verklappen dat al onze verwachtingen ruimschoots werden overtroffen.

Laat ons beginnen bij het begin: om op Texel te geraken moesten we met onze auto een ferry op die ons in een klein half uur tot aan het eiland bracht. Voor onze jongens was dit al meteen een groot avontuur. Op het eiland reden we helemaal naar het noorden en checkten er in bij ons vakantiehuis (Landal Sluftervallei). We hadden geluk want we kregen een upgrade naar een huis voor 8(!) personen … we hadden dus extra veel ruimte 🙂
De eerste dag verkenden we het park een beetje en werden er alvast enkele speeltuinen uitgetest. Het was een vrij koude dag dus we waren blij toen we ’s avonds in ons huisje allemaal weer lekker konden opwarmen bij de open haard.

Op de tweede dag huurden we fietsen (die we de rest van de week zouden houden). Het weer was prachtig: zonnig en niet teveel wind. We fietsten tot aan een nabijgelegen vuurtoren die we dan ook bezochten. De weg ernaartoe was supermooi, op een fietspad door de duinen zonder auto’s in de buurt. In de namiddag fietsten we nog naar een ander strand, ook vlakbij ons vakantiepark (2 km). Daar hebben we ons geamuseerd met een windvlieger (mama & papa) en met strandspeelgoed (onze jongens). Ik besefte toen dat ik strand & zee dus toch leuk kan vinden. Het was een heerlijke dag!

De volgende dag brachten we een bezoek aan Ecomare waar we zeehondjes en bruinvissen zagen en heel wat leerden over de waddeneilanden. Wat we daar echter het allerleukste vonden was een wandelingetje door de duinen met opdrachten onderweg voor de kinderen.
Na het bezoek aan Ecomare reden we verder naar Den Burg waar we een lekkere lunch aten.

Op dag vier zijn we gaan wandelen op het ‘Sommeltjespad’. Een korte, zeer kindvriendelijke wandeling door een bos in de buurt.
In de namiddag brachten we een bezoek aan een boerderij waar we lammetjes konden knuffelen. Het was heerlijk om rond te lopen tussen alle dieren op de boerderij, de jongens vonden het superfijn.

Op het vakantiepark zelf deden we ook nog heel wat activiteiten: er waren shows met Bollo de beer, we gingen zwemmen (ik zelfs twee keer en ik heb normaal een hekel aan zwemmen maar kijk … Texel maakt van mij gewoon een ander mens), we trokken van speeltuin naar speeltuin, genoten van het Texels bier, speelden bowling en gingen eten in het restaurant.

Op de laatste dag fietsten we ’s avonds nog een allerlaatste keer naar de zee waar we afscheid namen van onze prachtige vakantie. De jongste zoon deed dat door eens goed in een vieze stinkende modderpoel te vallen zodat we nu nog steeds de zee kunnen ruiken 😉

Het was fijn, het was heerlijk, we hebben zo genoten. Het was denk ik ook onze eerste echte vakantie waar we ‘verlost’ waren van middagdutjes (ik deed er zelf nog wel enkele hihi ), flesjes, pamperwissels en andere baby en peuterdingen. We hebben eens gewoon elke dag samen de hele dag kunnen genieten.
Het was perfect!