April 2018 was de maand waarin de man en ik samen een maand ouderschapsverlof namen. Het bleek één van de beste beslissingen van de afgelopen jaren te zijn geweest!
Het was zo heerlijk. Even een maand ontsnappen aan de werkstress en de focus eens volledig op ons gezin leggen, dat was exact wat we nodig hadden.
Het was puur genieten en ook nog wel een beetje (veel) werken maar dan in eigen huis & tuin.
Dit is wat we de afgelopen maand allemaal deden:

  • Ouderschapsverlof is er natuurlijk in de eerste plaats voor de kinderen dus we deden heel wat leuke dingen met hen. We zijn gaan zwemmen, gingen met hen naar de cinema (Pieter Konijn), wandelden rond in Planckendael, trokken op een regendag naar de binnenspeeltuin (al vond ik dat kei hard afzien voor mijzelf want mannekes zoveel lawaai), bezochten een kasteel (van Gaasbeek, de moeite!), we vierden Pasen (met drie keer paaseitjes rapen), deden uitgebreid mee aan de buitenspeeldag en speelden héél veel samen.
  • We namen ook eens de tijd om de oudste zoon beter te leren fietsen en deden al enkele pogingen om onze jongste zoon op twee wielen te leren rijden.
  • We hadden énorm veel geluk met het weer en kregen een week zomerse temperaturen zodat we zelfs het opblaasbaar zwembadje al konden buiten zetten waarin de kinderen zich hebben uitgeleefd
  • Hét hoogtepunt van onze vakantie was onze midweek op Texel. Ik geniet nog steeds na, zo heerlijk vond ik het daar. Het was een plaats waar alle stress pas echt van mijn schouders is gevallen. De week daarvoor droomde ik nog zowat elke nacht over het werk (!). Na Texel niet meer 🙂
  • In de tweede helft van april gingen de kinderen overdag weer naar school. Wat was het fijn om eens elke ochtend en elke avond aan de schoolpoort te kunnen staan. Bovendien gingen we hen ook elke middag afhalen om samen te lunchen alvorens ze weer naar school te brengen. Dan vertelden ze ons zoveel meer verhalen over school dan wanneer we ze pas ’s avonds terug zien en ze gewoon te moe zijn om nog veel te vertellen.
  • De man en ik deden ook wat uitstapjes onder ons, zo brachten we een (kort) bezoek aan het Hallerbos waar de boshyacinten weer in bloei stonden, gingen we samen lopen, genoten we van rustige winkelmomenten (we kochten een nieuwe tuinzetel en een parasol!) en gingen samen eens uitgebreid op restaurant.
  • Verder werd er ook nog gewerkt, want er zijn helaas nog steeds veel klusjes te doen in ons huis en in de tuin en hoe sneller die achter de rug zijn hoe sneller we weer vrije weekends gaan hebben. De man en ik hebben dus ook kei hard gewerkt. Zo (her)schilderden we de volledige traphal (gelijkvloers + twee verdiepen) én schilderden (primer) en behangden we na 8 jaar eindelijk ook eens onze slaapkamer.
    Verder lieten we vorige week ook nog twee kubieke meter grond leveren op onze stoep die we dan allemaal in kruiwagens moesten scheppen om deze naar de tuin te verplaatsen waar de tuinbakken rond ons terras vorm aan het krijgen zijn. Ik maakte ook onze moestuinbakken klaar voor het nieuwe seizoen. Die bakken werden vorig jaar zo verwaarloosd dat ik er serieus mijn werk mee gehad heb.

Elke dag met ons gezin kunnen samen zijn was het allerleukste van deze maand. Ik heb er zo van genoten.
Vandaag is het helaas mijn allerlaatste vakantiedag. De man is vandaag al terug van start gegaan met zijn werk, die zit momenteel zelfs in het buitenland voor een paar dagen. Ik ga dus plots naar het andere uiterste: vanaf morgen terug werken én het huishouden even alleen draaiende houden.
Maar ik zie het wel zitten.
Bovendien komt er al snel weer een verlengd weekend aan. En nog een reis naar Frankrijk en nog een paar weken verlof in de zomer. We hebben dus niet te klagen 🙂

Een maand verlof in april… een echte aanrader en zeker voor herhaling vatbaar!