Een week of twee geleden kwam er hier een rol stof toe voor mijn webshop, namelijk dit stofje (dat trouwens intussen alweer uitverkocht is ):

Ik wist meteen dat ik uit die stof een maxi jurk voor mijzelf wou maken. Maar welke maxi jurk? Daar had ik niet meteen een idee van. Tot ik bij haar een schitterende Kielo Wrap Dress voorbij zag komen, de keuze was snel gemaakt!

Vorige week woensdag had ik een dagje vrij voor mijzelf (de jongens waren op sportkamp!) en mijn naaimachine werd eindelijk nog eens van onder het stof gehaald. De jurk zit heel eenvoudig in elkaar, eigenlijk zijn er maar drie patroondelen dus er kan al niet zo heel veel mislopen, een ideaal project voor mij dus.
Ik heb voor het eerst eens aandacht besteed aan een doorlopende print op de rug. Daar kwam heel wat denkwerk aan te pas want ik had dat dus nog nooit gedaan. Het resultaat was nog niet perfect maar het kwam toch al erg dicht in de buurt. Goed genoeg voor een eerste poging!

De jurk zelf kan je op verschillende manieren dragen door vooraan of achteraan vast te knopen, ik ben nog wat aan het zoeken wat ik het mooiste vind.
Ik ben trouwens al aan het twijfelen om ook eens een korte versie van het patroon te maken, volgens mij gaat dat ook heel mooi zijn.

Sinds de jurk af is heb ik ze al vele uren gedragen en ze zit zalig. Het patroon is echt iets voor mij. Niet te stijf, lekker luchtig en nonchalant 🙂 Dit is het resultaat:

Tot de volgende!