Vorige week vrijdag heb ik na maanden getwijfel mijn grote nieuws dan toch eindelijk de wijde wereld in gestuurd: ik stop met mijn bijberoep, ik stop met mijn online stoffenwinkel.
De eerste vraag die iedereen dan stelt is: ‘waarom stop je?’
Awel ik zal het eens vertellen …

Er is eigenlijk niet echt één grote reden die de doorslag heeft gegeven om te stoppen. Het zijn eerder een hoop kleine redenen bij elkaar die mij al maanden deden twijfelen om er nog mee verder te gaan.

Ik vertelde jullie hier al eens welke taken er allemaal komen kijken bij het runnen van een eigen stoffenwebshop. Het zijn er heel wat, heel wat taken die ik deed na mijn gewone werkuren en in de weekends. Omdat mijn liefde voor stoffen zo groot is deed ik dat allemaal graag, het heeft voor mij nooit als ‘werken’ aangevoeld maar het legde toch ergens een constante druk op mijn schouders. Altijd kijken of er nog bestellingen zijn, updates uitvoeren op de webshop, nieuwe aankopen doen, facturen betalen, mails beantwoorden, promoties bedenken… het stopt eigenlijk nooit. En daar wil ik nu weer even van af, ik heb nood aan zorgeloze vrije tijd, het is goed geweest zo na vier jaar. Hoe fantastisch het ook was en hoe trots ik ook ben op mijn shop het is tijd om te stoppen.
Ik voel nu al dat er effectief een last van mijn schouders begint te vallen sinds de aankondiging van mijn nieuws dus ik weet dat het de juiste keuze was.

Ik zeg nu wel ‘nood aan zorgeloze vrije tijd’ maar denk nu niet dat dat gelijk staat aan alleen maar wat luieren want dat kan ik niet zo goed. Ik heb graag iets te doen en ik ga sowieso dat gat dat de webshop zal achterlaten opvullen met andere zaken, met hobby’s en interesses die de laatste vier jaar werden verwaarloosd of waarvoor ik geen tijd had om er mee te starten.
Zo wil ik in de eerste plaats weer meer gaan naaien en breien. De webshop heeft een beetje mijn vreugde om zelf nog kledij te maken weggenomen, ik kan niet goed uitleggen waarom maar ik had dan het gevoel dat ik in functie van de shop iets moest maken en niet zozeer voor mijzelf.
Net voor de uitverkoop knipte ik van al mijn favoriete rollen stof nog wat stukken voor mijzelf en plots voelde ik het weer, de échte goesting om aan de slag te gaan met die stoffen, stoffen die ik nu wel puur voor mijzelf heb gekozen. Dat gaf mij alweer de bevestiging dat ik de juiste keuze had gemaakt.


Zelf kledij maken is lang niet het enige dat ik nog wil gaan doen. Eén van mijn eerstkomende projecten na de uitverkoop zal het herinrichten van de stoffenkamer hier thuis zijn. We gaan er een logeerkamer/bureau van maken en ik kijk er echt al naar uit om het hier weer eens helemaal anders te gaan inrichten. Ook dit was dus eigenlijk een reden om te stoppen. In het algemeen wil ik mij ook graag meer gaan verdiepen in interieur inrichting, misschien kan ik zelf eens ergens een cursus of workshop gaan volgen.

Verder zijn er natuurlijk nog mijn gezin, onze twee jongens die vaak moesten horen dat ‘mama nog eerst even wat stof moest gaan knippen’ of die mij in het weekend niet mochten storen omdat ik met de boekhouding bezig was. Ook voor hen zal het fijn zijn om weer wat meer mama tijd te krijgen. Met hen wil ik wél graag tijd maken om gewoon eens samen niets te doen. Te luieren, te knuffelen, gewoon gezellig samen zijn.

En dan is er nog het bloggen. Mijn blogje waarop dit jaar nog niet echt veel verscheen op het 40 dagen bloggen project na omdat ik er geen energie voor kon vinden. Ik wil hier nog zoveel herinneringen neerpennen voor later. Over onze fantastische zomer bijvoorbeeld maar ook over de verbouwingen en ons tuinproject waar we mee bezig zijn. Van zodra de uitverkoop achter de rug is kom ik hier weer schrijven.

Veel (te veel) plannen dus maar eerst moet ik mijn webshop verhaal nog zo goed mogelijk afronden. Ik hoop heel hard dat ik nog van al mijn voorraad ga af geraken. Er is al veel weg dankzij de allerbeste klanten van de hele wereld maar er is toch ook nog best veel over … dus ga zeker eens een kijkje nemen want wie weet zit er nog iets tussen voor jou of iemand die je kent, vertel het zeker verder! Het zijn fantastisch goede stoffen aan grote kortingen dus niet twijfelen 🙂