Hier ben ik weer 🙂 Hoog tijd om het bloggen weer op te pikken. Er zijn intussen al zoveel weken en maanden verstreken dat ik beslist heb om vandaag van start te gaan met een ‘life lately‘. Het type bericht waarin ik zowat alles wat ik wil vertellen over de afgelopen maanden kan vertellen in 1 enkele blogpost. Here we go …

 • er was de onvergetelijke warme zomer van 2018. In het begin van de zomer kregen we het geniale idee om een zwembadje op te zetten met een filter erbij en zo van die dingen. Wekenlang hebben we daar geniet van gehad. De beste investering van het jaar (samen met onze nieuwe stofzuiger)!
 • Onze jongens werden weer een jaartje ouder: 4 en 6 jaar zijn ze intussen. Ook de man in huis was al jarig (36) en al die jarigen werden hier natuurlijk uitgebreid gevierd met slingers, taarten, kaas & wijn, hamburgerfeestjes, familiebezoek en een hoop kinderen in huis. We hebben het gelukkig allemaal weer overleefd! Nu enkel mijn verjaardag nog ….
 • Ik kreeg wat interieurinrichting kriebels. Nu de verbouwing (ongeveer… de garage is nog een bouwwerf) klaar is pasten enkele meubels niet goed meer in ons huis. Er verdwenen intussen al een buffetkast, een boekenkast en een kleerkast en er kwamen al een paar nieuwe (Ikea) meubels in de plaats. Het voelt al wat beter aan nu maar we zijn er nog lang niet. We hebben hier nog een hoop meubels staan die we kochten toen we net gingen samenwonen (in 2007) en op termijn gaan deze allemaal nog vervangen moeten worden want ze hebben intussen hun beste tijd wel gehad. We weten weer waarvoor we kunnen sparen!
 • Over sparen gesproken: ik heb Kelly haar YNAB cursus gevolgd en vul sinds augustus onze YNAB zorgvuldig in. We hadden het programma al eerder maar toen werd het door mijn man beheerd en nu wou ik er toch ook graag eens zelf induiken. Die YNAB is zo’n handige tool om de financiën mee in de gaten te houden, ik zou niet meer zonder kunnen.
 • YNAB liet mij trouwens inzien dat er nog wel een budgetje over was om iets te kopen waar we al lang over aan het twijfelen waren, namelijk een loopband voor in huis. De loopband staat er intussen (naast onze wasmachine in het waskot) en werd al veel gebruikt. Superhandig dat ik nu kan lopen wanneer ik wil, ook wanneer ik geen babysit heb voor de jongens bijvoorbeeld.
 • de jongste zoon leerde fietsen op twee wielen en de oudste durfde eindelijk op zijn grote fiets fietsen. Ook ik fietste weer meer dan ooit!
 • ook de jongens hun zwemlessen gaan steeds beter. De oudste zoon was altijd heel angstig in het zwembad maar daar begint nu echt verandering in te komen. Ze zitten intussen ook samen in hetzelfde zwemgroepje en maken mooie vorderingen
 • ik zag Pearl Jam op Werchter <3
 • de jongens kregen deze zomer een ‘ik wil een lego trein’ – obsessie en er werd hier wekenlang naar niets anders gekeken dan naar filmpjes op Youtube over legotreinen. We hebben hen toen gezegd dat ze zo’n trein maar aan de Sint moeten vragen. Benieuwd of er dus binnen een week of twee zo’n trein in hun schoentje zal zitten … spannend!!! Ik ben wel al enorm trots dat ze zo flink hebben kunnen wachten tot de Sint want ze zijn nog altijd even zot van die trein en kunnen er maar niet over zwijgen 🙂
 • De jongens gingen in de zomer een week op sportkamp (dagkamp) en ze vonden het leuk maar ze willen het niet nog eens doen. We zullen dus iets anders moeten zoeken voor de volgende zomer …
 • Al moeten we voor de oudste zoon nu ook weer niet zo lang zoeken want die gaat sinds enkele weken naar de scouts en hij zou dus eventueel op scoutskamp kunnen gaan. Tot nu toe lijkt hij de scouts wel leuk te vinden en wij vinden zo’n rustigere zondagnamiddag ook heel leuk dus: win-win!
 • ik heb dit jaar echt weer zoveel plezier in het lezen van boeken, ik zal op het einde van het jaar eens een overzicht maken van de boeken die ik dit jaar gelezen heb en of ik ze zou aanraden of niet
 • ik sloot mijn stoffenwebshop definitief, maar daar vertelde ik in de vorige post al over. Ik heb er geen spijt van, het bleek dus de juiste beslissing, oef 🙂
 • Ik liep de Night run in Brussel (8km) en binnen een week of drie staat de Urban Trail van Mechelen weer op de planning (10 km). Ik begin ook te twijfelen of ik in 2019 misschien eens een langere afstand zou gaan lopen, de 10 miles of zo maar ik weet het nog niet zeker, we zien wel ..
 • De man en ik hadden een heerlijk weekend in Dordrecht en Villa Augustus met ons tweetjes. Ik schreef er een blogpost over die al voor 80% klaar staat maar die ik dan toch niet verder kreeg afgewerkt blijkbaar. Deze komt er misschien binnenkort nog aan! Of niet, ik beloof niks.
 • De oudste zoon doet nu ook aan ju-jitsu, twee keer in de week. Ik twijfelde of het wel iets voor hem zou zijn maar hij gaat echt graag en ook daar zie ik hem week na week vorderingen maken.
 • Op het werk kwam ik terecht in alweer een nieuwe reorganisatie maar intussen doe ik gewoon van ‘go with the flow’ enal. Ik probeer er niet meer wakker van te liggen …
 • Ik nam eens een namiddag de tijd om al mijn foto albums van vroeger door te bladeren en de beste foto’s in te scannen op mijn gsm (met de app Fotoscan). Nu heb ik dus een bundel jeugdfoto’s op mijn GSM staan en daar blader ik graag eens door. De foto albums zelf kunnen nu definitief naar de zolder verhuizen.
 • We blijven hier op een rustig tempo verder werken aan ons huis en in de tuin. Zo plante ik laatst nog 40 grassen en een honderdtal bloembollen in een nieuwe border. We doen alles zelf behalve het terras dat we zonet hebben laten aanleggen. Wat is het zalig om nu een écht terras te hebben voor het eerst in meer dan 10 jaar. Ik kan al niet wachten tot de lente!
 • Binnen een week of twee hebben we een afspraak bij een reisbureau. We willen weer eens een stukje van de wereld gaan verkennen. West-Amerika staat bij mij al lang op het verlanglijstje dus we gaan eens kijken wat er mogelijk is (met de kinderen en qua budget …). Dan hebben we weer iets om naar uit te kijken.

Ik kan hier zo blijven vertellen maar ik moet ergens stoppen om het leesbaar te houden. Zodus:

Tot de volgende!

PS: ik heb hier even geen extra foto’s toegevoegd want ik weet dat ik dan waarschijnlijk dit bericht ook weer niet gepubliceerd ga krijgen wegens teveel gedoe met foto’s … maar wie foto’s wil zien die bij de bovenstaande berichten horen mag mij altijd toevoegen op Instagram (@sheenablogt)!