2018

Een jaar geleden schreef ik hier een blogbericht met daarin de doelen die ik voor mijzelf had opgesteld voor het jaar 2018 (en hoe ik deze doelen zou opvolgen).
Nu dat jaar achter de rug is kijk ik graag nog 1 keer terug om na te gaan welke doelen ik behaald heb. Ik som hieronder op wat ik allemaal gedaan heb met daarnaast telkens tussen de haakjes het vooropgestelde doel:

Ik maakte drie grote fietstochten (5), surfte veel te veel op internet (minder), maakte vier naaiprojecten (10), las 12 boeken (15), organiseerde een kinderfeestje (1), schreef 48 blogberichten (50), sloot mijn webshop (meer tijd & liefde in de webshop), liet onze jongens in de tuin kamperen (1 X kamperen), bakte 5 nieuwe desserts (10), ging naar 3 optredens kijken (3), boekte een reis voor 2019 (concrete reisplannen maken), ging 4 keer op mini trip (3), legde een moestuin aan (moestuin aanleggen), ging met de kinderen meer dan 15 keer op uitstap (15), ging een weekendje alleen met hem weg (15 jaar samen vieren), organiseerde 3 BBQ’s (3) en ging 3 keer op date (5).

Van de huis & tuin doelen behaalde ik er 4 van de 10 (slaapkamer inrichten, hal opfrissen, plantenborder aan terras aanleggen en verder blijven ‘ontspullen’). De overige 6 verhuizen naar 2019….

Tot slot leefde ik nog een maand zonder alcohol (1 maand), ging ik 50 keer lopen (100), deed 40 keer aan yoga (52), nam deel aan 2 loopevents (2) en zette gemiddeld 45.773 stappen per week (50.000/week) oftewel zo’n 6.500 per dag.

Al bij al ben ik tevreden van 2018, alleen de huis & tuin doelen hadden nog iets beter gekund, daar zijn we eind vorig jaar wat mee stilgevallen en zodus is onze verbouwing nog steeds niet volledig afgerond.

2019

Voor 2019 heb ik nieuwe doelen opgesteld waarvoor ik zelfs al de nodige ’trackers’ voorzien heb in mijn nieuwe bullet journal. Veertien bladzijden vol te behalen doelen. Misschien klinkt dat wat overdreven maar dit werkt gewoon supergoed voor mij om meer uit mijn jaar te halen dus ik doe gewoon zo verder.

Dit zijn mijn doelen voor dit jaar:

UPDATE JANUARI 2020 –> dit is hoe ik het er van af gebracht heb

Doel 1: Op naar een afgewerkt huis

 • garagevloer leggen – klaar
 • muren garage schilderen
 • plafond garage afwerken
 • keukenplafond schilderen – klaar (al deden we dit eigenlijk in de eerste vier dagen van 2020)
 • waskot schilderen (muren & plafond)
 • eetkamer schilderen (muren & plafond) – klaar (al deden we dit eigenlijk in de eerste vier dagen van 2020)
 • living schilderen (muren & plafond) – klaar (al deden we dit eigenlijk in de eerste vier dagen van 2020)
 • plinten & verluchtingsrooster plaatsen
 • herinrichten bureau –> dit hebben we intussen al gedaan! – klaar (nog eens heringericht in december 2019!)

Verder ook nog: sparen voor nieuwe meubels

Doel 2: Op naar een aangelegde tuin

 • afwerken tuintrap + planten rondom – klaar
 • 4 bomen planten – ze staan er!
 • moestuin verplaatsen naar nieuwe plek – klaar!
 • tuinborders aanleggen (3) – één border
 • tegels leggen rond tuinhuis
 • nieuwe gazon aanleggen
 • tuinmuur schilderen
 • waterpomp plaatsen – gaan we toch niet doen

Doel 3: Sport & gezondheid

 • 60 keer lopen – 52
 • 3 loopevents – 3 
 • 50 keer yoga – 42
 • 50.000 stappen per week – 46.000
 • januari & februari alcoholvrij – gelukt!

Doel 4: Hobby’s

 • 15 boeken lezen – 14
 • 5 foto albums maken (2015-2016-2017-2018-2019) – 0 (maar wel één gemaakt van onze VS reis)
 • 7 X iets bakken – 5
 • 3 optredens – 2
 • 5 grote fietstochten
 • 10 creaties (naaien/breien/haken)
 • 3 data opleidingen – 1

Doel 5: Gezin

 • 5 keer op date – 2
 • 1 droomreis – rondreis USA in juli
 • 1 weekendje weg – Gelukt, weekendje Nederland
 • 1 vakantie plannen voor 2020 – Een vakantie naar Oostenrijk werd geboekt!
 • 12 keer op uitstap – 12

Dit zijn ze dus, de doelen voor 2019. Ik weet weer wat te doen! Ik ga er meteen eens invliegen & mij verdiepen in offertes voor een garagevloer …