Nee hoor, ik ben niet gestopt met bloggen. Het is alleen zo dat het leven momenteel voorbij lijkt te razen aan een topsnelheid zodat er voor ik het goed en wel besefte alweer enkele maanden verstreken zijn sinds mijn vorige bericht. Hoog tijd om de draad weer op te pikken met deze ‘Life Lately’ waarin ik over alles kan vertellen wat er de afgelopen weken en maanden zoal gebeurd is:

 • De oudste zoon werd 7 jaar. ZEVEN. Ik probeer het zelf ook nog een beetje te vatten hoe dit zo snel is kunnen gebeuren.
  Het werd een hele fijne verjaardag met in de namiddag een kinderfeestje en ’s avonds een feest voor de familie. En vooral met héél veel cadeautjes (allemaal Lego). Als introverte mama die wel van wat rust en orde houdt keek ik enorm op tegen het kinderfeestje (10 kinderen in huis). Ik ben dan ook na veel wikken en wegen van 1 van mijn principes afgeweken (zijnde: kinderen hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn) en heb een springkasteel gehuurd ter entertainment van de bende kinderen. De weergoden waren ons goed gezind en zo werd het alsnog voor iedereen, ook voor mij, een superfijne namiddag. Maar wel vermoeiend!
 • We zijn onze zomerreis naar de VS aan het voorbereiden. Zo gingen we vorige week nieuwe reispassen aanvragen en ben ik ondermeer een boekje aan het maken met ons reisschema op kindermaat. Ik vertel hier later nog wel eens meer over (als ik het niet vergeet …)
 • 2019 is het jaar van de tuinaanleg. We hebben sinds kort een trap aan ons terras om naar onze lager gelegen tuin te gaan. Aan deze trap waren we een jaar geleden al begonnen maar nu pas kan ik eindelijk een ‘check’ zetten bij het project ’trap afwerken’. Yes! Het gaat dus langzaam maar zeker (en zeker langzaam) vooruit. Het volgende project is het installeren van een serre (tuinkas) in de moestuin. Dat gaan we zelf proberen te doen en hopelijk lukt ons dat ook …
 • We legden intussen ook al een splinternieuwe moestuin aan en hebben nu zelfs voor het eerst een klein patattenveldje voorzien. Daarnaast zijn er zes moestuinbakken die als volgt werden gevuld:
 • Ik werd tante voor het eerst in mijn leven, mijn schoonbroer werd voor het eerst papa.
 • Ik deed nog eens mee aan een jogging: 7,5 km in de Plantentuin van Meise. Een hele plezante namiddag, het lopen ging goed.
 • Tegenwoordig nemen de man en ik verlof op dagen dat onze jongens een pedagogische studiedag hebben. Zo’n dagen zijn namelijk perfect om eens naar een pretpark of dierentuin te gaan waar het in de vakanties of weekends meestal te druk is. Zo beleefden wij vorige week maandag een heerlijk rustig dagje in Pairi Daiza. Dat park blijft maar groter en groter worden!
 • Moederdag werd gevierd, ze waren mij hier niet vergeten, ik kreeg hele mooie zelfgemaakte cadeautjes
 • Onze oudste zoon ging voor het eerst op weekend met de scouts en ik was hierdoor een heel weekend niet echt op mijn gemak. Hij vond het wel superleuk en wil nu mee op kamp gaan. Ik weet alleen zelf nog niet goed of IK daar wel klaar voor ben om hem 6 dagen mee te sturen naar een kamp vol jonge gasten ergens in de provincie Luxemburg …. Vanaf welke leeftijd zouden jullie een kind mee op kamp laten gaan?
 • Wat ik hier ook nog niet verteld heb is dat we in de paasvakantie een weekje naar Landal Rabbit Hill trokken. We hebben daar een geweldige week beleefd. Het weer zat mee, de jongens waren goed gezind en we hebben echt kunnen genieten van de vakantie. Het deed ongelooflijk veel deugd.
 • Mijn vorig blogbericht ging over een dipje waar ik in zat. En hoewel er soms nog wat mindere dagen zijn heeft de lente er mij grotendeels weer bovenop geholpen. Langer licht, veel buiten zijn, in de tuin werken, gaan lopen … het maakt mij zoveel gelukkiger en energieker zodat ik beter met de moeilijkere momenten om kan gaan.
 • Tegenwoordig kijk ik ’s avonds weer veel Netflix want er lijkt nooit iets op TV te zijn (behalve dan de Columbus). Zo ben ik nog eens naar alle afleveringen van Friends aan het kijken (blijft goed!) en ben ik ook verslaafd geworden aan ‘Big dreams small spaces’ over tuinaanleg. O en ik zag (niet op Netflix) de documentaire ‘Free Solo’ over een man die zonder enige bescherming ‘El Capitan’ beklimt. Echt duizelingwekkend en de moeite! Waar kijken jullie naar op Netflix?

 

Tot de volgende!