Het is tijd om nog eens bij te praten in een nieuwe ‘Life Lately’! De vorige update is al van mei geleden (oeps de tijd vliegt) dus ik neem jullie hier weer even, in totaal niet chronologische volgorde, mee vanaf juni…

 • Dat we onze droomreis door de VS intussen gemaakt hebben dat konden jullie al lezen in de voorbije blogposts. Intussen liet ik een fotoalbum maken van de reis en hier ben ik echt wekenlang mee bezig geweest. We hadden met ons vier samen zo’n 3.000 foto’s genomen waarvan er uiteindelijk net geen 400 het album gehaald hebben. We hebben het boek hier al vaak bekeken en we praten nog dikwijls over Amerika. Onze oudste zoon ziet het zelfs al terug zitten om weer te vertrekken (onze portemonnee jammer genoeg nog niet)
 • Over reizen gesproken: ik ben volop op zoek naar een vakantiebestemming voor de zomer van 2020. Ideeën die ik al bekeken heb zijn de volgende: een rondreis door Denemarken (en Legoland bezoeken), een rondreis door Zweden, een huisje huren in Frankrijk, een rondreis door de UK, een citytrip naar Berlijn, vakantie in Zwitersland (met Intersoc?) of toch gewoon in eigen land blijven (kamperen in de Ardennen?) …. Enfin dat we er dus nog lang niet uit zijn! Wie een goede tip heeft voor een leuke gezinsvakantie mag het hier altijd achter laten.
 • In oktober waren de man en ik 10 jaar getrouwd. Om dat te vieren namen we een dagje verlof waarop we met ons 2 naar Antwerpen trokken en het boeiende Red Star Line museum + een heleboel leuke winkels bezochten. ’s Avonds gingen we nog eens uitgebreid uit eten. Een topdag!
 • Al 10 jaar getrouwd zijn en volgende maand 35 jaar worden doet mij wel stilstaan bij mijn leeftijd. Aan de ene kant ben ik heel blij om bijna 35 te zijn. Ik vind dit een toffe periode in mijn leven. Ik voel mij nog jong. De jongens zijn niet te klein meer en ook nog niet te groot. Ons huis is eindelijk grotendeels in orde. We kunnen weer veel leuke dingen doen samen. Maar aan de andere kant zie ik ook wel dat ik echt ouder aan het worden ben en dat ik niet meer kan ontkennen dat jong zijn toch definitief achter mij ligt. Ook het besef dat de belangrijkste keuzes in mijn leven al gemaakt zijn overvalt mij soms. De basis ligt nu echt wel vast. Gek toch. De ene dag denk je nog ‘hoeveel kinderen zal ik later hebben?’ ‘Met wie zal ik trouwen?’ ‘Waar zal ik wonen?’ ‘Hoe zal mijn huis er uit zien?’. En dan ineens ploef, een vingerknip later liggen al die keuzes alweer achter je. Maar ik klaag niet hoor, ik ben dankbaar, echt, ik merk gewoon dat dit de laatste tijd iets is waar ik meer bij stilsta.
 • Ik sta wel bij meer zaken stil de laatste tijd, zo twijfel ik ook over mijn ‘carrière’. Soms heb ik zin om eens iets helemaal anders te gaan doen. Meewerken aan een TV-programma, in de wereld van interieur/architectuur duiken, iets met reizen gaan doen, beter leren schrijven en daar iets mee doen, … ik ben er nog niet uit. Ik weet het gewoon nog niet wat ik wil maar het is alvast fijn om er eens over na te denken.
 • Misschien kan ik iets met tuinieren gaan doen want dat doe ik ook heel graag. De afgelopen maanden was ik vaak in onze tuin te vinden. Enerzijds voor het aanleggen van de tuin, wat we al voor een deel gedaan hebben, anderzijds om onze moestuin te onderhouden. Het was een goed moestuinjaar, alles is prima gelukt (behalve de maïs). Ik heb nu ook een serre en daar ben ik superblij mee!
 • Onze jongste zoon werd in de zomer 5 jaar. Mijn baby wordt groot. Hoewel hij mij soms enorm kan uitdagen is hij toch ook vooral heel erg lief, behulpzaam en supergrappig. Hij leert ons maar al te graag zijn ‘coole moves’ aan, kan puzzelen en lego bouwen als de beste en zit net als ik graag in de tuin.
 • De oudste zoon zit intussen in het tweede leerjaar. De eerste weken ging hij totaal niet graag naar school. Hij begint te beseffen dat het vanaf nu gedaan is met elke dag spelen. En dat leren bevalt hem niet zo. Hij doet het wel goed op school maar hij vindt het zo saai. Gelukkig lijkt het intussen iets beter te gaan, deze week heb ik hem nog niet al te veel horen klagen.
 • De hobby’s zijn ook weer van start gegaan. De jongste zoon ging eens voetbal proberen maar dat beviel hem (gelukkig) niet helemaal dus nu doet hij ju-jitsu samen met zijn broer. Daarnaast gaan ze ook nog naar de zwemles en de oudste zoon op zondag naar de scouts. En voor mij zijn de yogalessen weer begonnen, jeej! Lopen doe ik ook nog een klein beetje maar ik zit weer met een blessure dus voorlopig even geen loopevents meer op de agenda en gewoon rustig terug opbouwen. Ik las trouwens vandaag in de krant dat je helemaal niet ver of hard hoeft te lopen om er voordeel uit te halen voor je gezondheid. Dus ik blijf gewoon rustig verder doen!
 • Bill Bryson heeft een nieuw boek uit! En ik heb het als fan van het eerste uur natuurlijk al lang uitgelezen (weer een supergoed boek uiteraard, ik gaf het vijf sterren op Goodreads). Blijkbaar was Bryson te gast op de boekenbeurs en ik heb dit compleet gemist. Hier heb ik echt zoveel spijt van. Ik heb mij meteen ingeschreven op de Bryson nieuwsbrief zodat ik nooit geen event meer mis!
 • Mijn man was jarig en dat vierden we zoals elk jaar met een feestje bij ons thuis, dit keer met een kaasschotel, wijn en zelfgebakken taarten. Altijd supergezellig. Ik ken dat zelf eigenlijk niet, mijn verjaardag vieren op mijn verjaardag. Want ik ben jarig op kerstavond en dus gaan wij steeds naar een kerstfeest. Daarom geniet ik telkens extra mee op de dagen dat we hier onze drie andere jarigen vieren en dan leef ik mij helemaal uit door voor elk een apart feest te voorzien.
 • Over feesten gesproken: dit schooljaar zitten we met een communicant! Daar moet ik ook nog eens over nadenken hoe we dat gaan aanpakken feestgewijs ….
 • Ik ben een trui voor mijzelf aan het breien. Twee jaar (!) geleden ben ik daar mee gestart. Destijds heb ik het vrij snel opgegeven wegens al te veel fouten gemaakt. Vorig jaar ben ik dan met veel goede moed opnieuw begonnen maar toen ook redelijk snel weer gestopt wegens tijdsgebrek. Dit jaar ben ik echter vastberaden om door te zetten dus wie weet komt er binnenkort nog eens een blogpost met een (al dan niet mislukt) breiwerk van mij online !? Ik ben zelf benieuwd want ik kan dus eigenlijk helemaal niet breien, ik doe dat aan de hand van youtube filmpjes en ik versta eigenlijk de uitleg in het patroon niet eens helemaal waardoor ik soms wat moet gokken hoe ik te werk moet gaan .. Wordt vervolgd!
 • We zijn onze living aan het schilderen. Elk weekend schilderen we een muur. Dat werkt goed voor ons zo op deze manier. Beter dan wachten tot we eens tijd hebben om de hele living in 1 keer te schilderen want daar zijn we al 2 jaar op aan het wachten en dat komt er dus niet van.
 • Vorig weekend bezochten we de Verbeke Foundation. Dat stond al lang op mijn lijstje om eens te bezoeken en ik zag dat Maison Slash er een markt organiseerde (Mart) dus wij daar naartoe. Onze jongens vonden het heel tof, het is echt een museum dat kinderen aanspreekt. Zelf vond ik het ook aangenaam om er rond te wandelen. Een geslaagde uitstap.

Tot de volgende!