Mijn eerste goede voornemen voor 2021 heb ik hier zonet waargemaakt. Jawel, ik heb eindelijk, na weer veel te lang wachten, de laatste update van WordPress geïnstalleerd. Alles ziet er hier nu ineens anders uit om berichten te typen, ik hoop maar dat dit goedkomt…

Waar ik het vandaag over wil hebben is over mijn persoonlijke doelen. Eerst en vooral over mijn doelen van 2020. Die had ik hier vorig jaar opgelijst nog voor het hele corona circus van start ging. Toen corona zijn intrede deed werd het al snel duidelijk dat een aantal doelen onhaalbaar zouden worden.

Toch heb ik nog vrij veel doelen wél kunnen behalen. Namelijk:

 • Ik ging 60 keer lopen –> hiervan liep ik trouwens 10 keer in december, ik moest en zou dit doel nog op de valreep behalen!
 • Ipv 50 dagen deed ik maar liefst 156 dagen aan yoga. Dat is grotendeels dankzij corona en het woon-werk verkeer dat ik nu uitspaar, ik doe nu yoga net voordat ik begin te werken. Sinds eind augustus doe ik dagelijks yoga. Momenteel ben ik de 30 dagen yoga challenge van Yoga with Adriene aan het volgen.
 • Ik dronk geen druppel alcohol in januari en februari
 • Ik las maar liefst 20 boeken ipv de geplande 15. Mijn favoriete boeken van 2020 – die ik 4 sterren of meer gaf op Goodreads– waren (in willekeurige volgorde):
  • Het leven van Pi (Yann Martel)
  • Pogingen iets van het leven te maken (Hendrik Groen)
  • Zolang er leven is (Hendrik Groen)
  • Lichter dan ik (Dido Michielsen)
  • De meeste mensen deugen (Rutger Bregman)
  • Zondagskind (Judith Visser)
  • Misschien moet je eens met iemand praten (Lori Gottlieb)
  • Alles wat ik niet kan zeggen (Emilie Pine)
  • Het moois dat we delen (Ish Ait Hamou)
  • Becoming (Michelle Obama)
  • Down to Earth (Monty Don)
 • Ik ben over het hele jaar gezien niet aan een gemiddelde van 50.000 stappen per week geraakt maar ik behaalde dit gemiddelde wel in de laatste 19 weken van 2020. Dus ik ben nu wel op de goede weg!
 • Binnen het doel ‘huis afwerken’ kon ik een aantal zaken afstrepen: waskot schilderen, plafond en wandbekleding garage in orde brengen en rolluiken plaatsen op de zolderkamers. De overige punten schuiven door naar 2021.
 • Binnen het doel ‘tuin afwerken‘ hebben we heel veel kunnen afvinken, onder meer de plaatsing van een terras en het aanleggen van enkele nieuwe plantenborders (9 van de 12 taken werden afgewerkt).
 • 2020 was het jaar waarin ik voor het eerst alles in de moestuin zelf heb voorgezaaid!
 • Ik bakte eindelijk eens wafels (en nog veel meer dan alleen maar wafels)

De rest van de doelen werden niet behaald, grotendeels door corona (amper uitstapjes, dates, vakanties, feestjes; veel duurdere boodschappen ipv goedkoper etc…) of omdat ik er gewoon geen tijd voor gemaakt heb (trui breien, fotoboeken maken, bloggen,…)

Ik ben toch tevreden over 2020 wat het behalen van mijn doelen betreft. Wat gedaan is, is toch maar weer gedaan. En het was duidelijk een jaar waarin ik beter voor mijzelf ben beginnen zorgen door meer te bewegen dan ooit tevoren en tijd te maken voor mijn hobby’s.

Voor 2021 heb ik in mijn bullet journal intussen alweer een hele reeks nieuwe doelen opgelijst. Dit jaar zou ik graag (als er weer niets onverwachts tussenkomt):

 • 60 keer gaan lopen
 • 100 dagen yoga doen
 • gemiddeld 50.000 stappen per week zetten
 • maximum op 20 dagen alchohol drinken, liefst nog veel minder
 • 25 boeken lezen
 • De laatste klusjes in huis afwerken zodat ons huis na 12 jaar eindelijk eens klaar is!
 • De rest van onze tuin aanleggen (onder meer betegelen rond tuinhuis, nieuwe gazon aanleggen en nog een paar bomen planten)
 • Een trui breien
 • Een knuffel haken
 • Pyjama’s naaien voor de jongens (of nog eens iets anders, als ik mijn naaimachine maar gebruik)
 • Leren skiën
 • een wandeling van minstens 15 km maken
 • Op reis gaan (al is het in eigen land, als we maar eens even weg zijn)
 • Een geweldig communiefeest (poging 2) organiseren
 • Een kinderfeestje organiseren (X2)
 • Op date gaan met mijn man (hoe lang is dat al geleden ….)
 • Mij laten inenten tegen corona!
 • Eindelijk eens werk maken van die fotoboeken
 • Zwemmen in ons nieuw aangekochte opzetzwembad (mét warmtepomp!!)
 • Een pizza bakken in ons nieuw oventje in de tuin
 • Een verre reis vastleggen voor 2022
 • Mijn tanden laten rechtzetten door een beugeltraject te starten (als ik het aandurf)
 • Een uitgebreid overzicht voor tuinonderhoud maken voor onze tuin: wat moet er wanneer met welke plant gebeuren? (inclusief de moestuinplannen voor 2021)
 • De kinderkamers opnieuw inrichten met meer kastruimte
 • Een paswoordmanager installeren en al mijn paswoorden sterker maken
 • Minstens 1 werkgerelateerde opleiding + minstens 1 opleiding rond persoonlijke groei volgen

Dat zijn ze. Geen tijd voor verveling in 2021!

Tot de volgende X