Vorig jaar schreef ik voor mijzelf een heleboel te bereiken doelen voor 2019 neer in deze blogpost. Ik gaf de blogpost zonet een update zodat je kan zien welke doelen er werden bereikt!

Ook dit jaar heb ik in januari de tijd genomen om na te denken over de doelen die ik in de komende maanden wil bereiken. Ik heb 20 grote doelen vastgelegd en elk doel voor mijzelf nog eens verder uitgewerkt in een aantal stappen zodat het duidelijk is wat er allemaal gedaan moet worden om één bepaald doel te kunnen afvinken. Soms is dat maar één ding, soms is het een hele lijst. Met al die details zal ik jullie niet vervelen maar ik geef wel graag mijn 20 grote doelen mee voor 2020:

 1. 60 keer gaan lopen. Tijd of afstand maakt niet uit.
 2. 50 keer aan yoga doen
 3. 50.000 stappen per week zetten
 4. Een wandeling van minstens 15 km maken
 5. Leren skiën
 6. Geen alcohol drinken in januari en februari
 7. 15 boeken lezen
 8. Ons huis afwerken (véél puntjes af te vinken hier)
 9. De tuin afwerken (ook onder dit doel vallen meer dan 10 to-do’s)
 10. Alles in de moestuin zelf kweken (dus geen plantjes meer kopen maar alles zelf zaaien)
 11. 12 keer op uitstap gaan met het gezin
 12. 5 keer op date gaan met mijn man waarvan 1 weekendje weg
 13. Naast de reeds vastgelegde vakanties (Nederland en Oostenrijk) nog 1 weekendje weg boeken én een reis voor 2021 vastleggen (waarvoor de inspiratie moet komen uit mijn splinternieuwe bucketlist waarvoor ik een aparte pagina heb aangemaakt op deze site)
 14. Foto’s en filmpjes organiseren (ook hier vallen veel todo’s onder zoals een aantal foto albums maken)
 15. Een communiefeest organiseren voor de oudste zoon en een eerste kinderfeestje voor de jongste
 16. Een trui breien
 17. Wafels bakken samen met de kinderen (en dus ook een wafelijzer kopen)
 18. Er is een doel ‘milieu‘ waarbinnen ik onder meer geen plastieken bekertjes meer wil gebruiken op het werk en een aantal keer met de trein wil gaan werken
 19. Minstens 12 keer bloggen
 20. Een maand lang aan een beperkt budget boodschappen doen

We zijn deze maand alvast goed van start gegaan met het doel ‘huis afwerken’. Afgelopen weekend schilderden we ons waskot/bijkeuken en het afwerken van de garage staat in februari op de planning.
Ook de overige doelen heb ik al wat proberen in te plannen in mijn agenda zodat ik ze niet vergeet en er tijdig aan begin.

Maken jullie een lijst met doelen voor het nieuwe jaar? Stuur ze eens door, ik lees ze graag 🙂