Toch nog één allerlaatste bericht over onze trip naar NY (ik kan het niet laten), namelijk een blogbericht met reistips voor iedereen die hier terecht komt op zoek naar tips:


Het hotel

Wij kozen voor een hotel met appartementen: Het Hospitality House.
We sliepen in Penthouse A, en dat was dik in orde! Een heel ruim appartement waar we niets te kort kwamen. Ontbijt ’s ochtends was inbegrepen net als het dagelijks kuisen van de kamers.
Wij hadden één probleem: het grootste deel van ons verblijf was de enige lift kapot. Ons appartement lag het hoogst, op de tiende verdieping, dus dat was niet altijd even fijn om na een zware dag in de stad nog omhoog te klauteren op al die trappen.
Maar, het is alweer helemaal vergeten, want op het einde van ons verblijf kregen wij (zonder er naar te vragen, of zelfs dankzij er niet naar te vragen) 400 dollar korting. Als ik ooit nog eens naar NY ga boek ik 100% zeker terug hetzelfde hotel.

De vlucht (met peuter)

Wij vlogen met Brussels Airlines, en daar hadden wij niets op aan te merken. We mochten onze buggy meenemen tot aan het vliegtuig en kregen hem meteen terug na landing. Zoonlief moest op onze schoot zitten maar van zodra er nog plaatsen vrij bleken te zijn in het vliegtuig was het geen probleem om hem daar wat te laten slapen.
Baby eten mochten we aan boord meenemen, daar werd niet moeilijk over gedaan. Drinken was er voldoende. Het opwarmen van eten voor zoonlief was ook geen probleem.
Om oorpijn tegen te gaan liet ik zoonlief melk drinken tijdens het opstijgen en dalen en dat leek te helpen.

Met een peuter reizen leverde ons vele voordelen op: als eerste in het vliegtuig mogen instappen (ik vind dat een voordeel, dan kan je je rustig installeren zonder dat iedereen rond u moet passeren of zijn rugzak wil opbergen etc.) én het grootste voordeel: in de States mochten we een superlange rij wachtenden voorbijsteken bij de controle waar wij allen (behalve zoonlief) onze vingerafdrukken moesten laten nemen + een foto. 
In het terugkomen mochten we dankzij zoonlief ook de ‘Full body scan’ in NY overslaan en via een gewone scanner passeren.

Tips ter plaatse

Waar wij heel erg enthousiast over waren, was over onze NY pass + hop-on hop-off tickets.
Zo’n ticket kost 180 dollar (voor 3 dagen), wat niet goedkoop is, maar wat we er zéker uitgehaald hebben.
De normale prijs van de zaken die we bezocht hebben waren:
– 28 dollar voor de water taxi
– 22 dollar voor het museum of natural history
– 25 dollar voor het Empire State Building
– 29 dollar voor het Intrepid Museum
– 25 dollar voor het MoMa
– 49 dollar voor het huren van fietsen
– 27 dollar voor top of the Rock
– 99 dollar voor de hop-on,  hop-off (prijs bij benadering, de exacte prijs is moeilijk terug te vinden voor het pakket dat bij onze pass zat)
= een totaal van 304 dollar
Als koppel spaarden we dus (2*304) – (2*180) = 248 dollar (184 euro) uit!

Bovendien hadden we vaak nog het extra voordeel dat we via een aparte kassa mochten aanschuiven en zo overal vlot binnen geraakten (in tegenstelling tot de mensen die via de gewone kassa moesten passeren).

Een echte aanrader dus voor mensen die zoals wij voor het eerst NY bezoeken!
De lijst met dingen die je met de NY pass kan bezoeken is trouwens nog veel langer dan hetgeen wij hier gedaan hebben. Voor iedereen zit er wel iets tussen.

Reizen met een peuter

Naar NY gaan met een peuter is erg goed te doen. De vlucht is het moeilijkste (zorg voor genoeg eten, drinken en entertainment), maar eens ter plaatse hebben wij eigenlijk bijna geen last met zoonlief gehad. Zelfs het tijdsverschil was geen probleem. Enkel de eerste nacht is hij wat wakker geworden, daarna heeft hij vrij flink geslapen.
Overdag was het soms wel vermoeiend voor hem, maar wij hadden steeds onze buggy én onze draagzak (Manduca) bij zodat hij kon slapen wanneer hij wou.
Ik had qua eten voor hem alles meegenomen uit België (omdat het toch maar voor een paar dagen was). We ondervonden wel één probleem bij het potjes-eten, namelijk dat het niet altijd gemakkelijk was om een plek te vinden waar ze dat konden opwarmen in de microgolfoven. Maar na wat zoeken vind je toch altijd ergens nog wel een plaats waar het wél kan.
Kinderstoelen hadden ze ook niet overal, maar dat was eigenlijk nooit echt een probleem (we hadden altijd de buggy nog).

Ik was blij dat hij erbij was, het was tenslotte vakantie en het zou zonde zijn om onze schaarse vakantiedagen niet samen te kunnen beleven met zoonlief. Volgende keer gaat hij ongetwijfeld weer mee.

Soms moet je niet teveel nadenken en het gewoon doen!

Vele groetjes,

Sheena