De drukke kerstdagen zijn weer voorbij. Bij ons is dit altijd een lange reeks dagen vol met feesten. Het startte dit jaar op 23 december. Die dag werd ik ’s middags bij mijn beste vriendinnen uitgenodigd om te komen brunchen ter ere van mijn verjaardag. Ik kreeg superleuke cadeautjes van hen: een bon voor de stitch&co (leuk stoffenwinkeltje in Mechelen) en supermooie oorbellen én een juweeltje met daarin een foto van zoonlief. Echt super!


’s Avonds kwamen mijn ouders bij ons thuis eten, ook al ter ere van mijn verjaardag (een dagje te vroeg dus) en ook van hen kreeg ik allerlei leuke cadeautjes waaronder wat centjes om te sparen voor een overlockmachine (zoals ik gevraagd had) , het Femma naaiboek en mooie zilveren oorbellen. Oh en een kalender van Australië, daarvan hang ik hier elk jaar weer een nieuw exemplaar aan de muur dus deze mocht niet ontbreken.

Op 24 december was het dan eindelijk écht mijn verjaardag, de dag waarop manlief mij, zoals ik in het vorige bericht reeds vertelde, verraste met een overlockmachine. Niet te geloven!

’s Avonds was het kerstfeest bij mijn familie. Ik heb dat altijd al het leukste familiefeest van het jaar gevonden. Een hele avond gezellig samenzijn, lekker eten, een spelletje Trivial spelen en cadeautjes uitdelen. Elk jaar komt er ook een échte kerstman op bezoek, waar zoonlief dit jaar enorm veel schrik van bleek te hebben. De kerstman leek nochtans erg veel op tante M , maar dat zal hij niet gemerkt hebben. 
Er werden die avond ook weer massaal veel cadeautjes uitgedeeld , en ik kreeg er dan nog eens dubbel zoveel voor mijn verjaardag bij. Ik kreeg héél véél naaigerief: leuke opbergdoosjes, garen, het boek ‘zo geknipt’, het boek Homemade mini couture, …maar ook andere zaken zoals nostalgische wasknijpers en een nieuw moestuinboek.De volgende dag, 25 december, vierden we in de voormiddag kerst bij mijn ouders waar we, jawel je gelooft het nooit, nog eens cadeautjes uitdeelden aan elkaar. Ik kreeg onder meer een abonnement op Ottobre, het Jacob patroon van Zonen09, kousen, opbergmandjes en een boek van mijn favoriete schrijver Bill Bryson.Zoonlief kreeg een superhandig opbergmeubel voor al zijn speelgoed en een hoop nieuwe leuke kleertjes. 
In de namiddag gingen we kerst vieren bij manlief zijn familie. Dit keer geen cadeautjes… die volgen daar namelijk nog op 1 januari!

Op 26 december is het in onze familie nog eens feest: de verjaardag van mijn moeder! ’s Ochtends gingen we dus weer naar mijn ouders om cadeautjes af te geven voor haar verjaardag. Daarna trokken we met zijn allen een dagje naar Luik. Een stad waar ik nog nooit eerder geweest was. Wat een leuke winkelstad is Luik! Er stond daar ook een grote kerstmarkt, wat ons weer helemaal ik de kerstsfeer bracht. ’s Avonds gingen mijn ouders en zus nog iets eten, maar daar hebben wij voor moeten passen aangezien zoonlief ondertussen na al die zware feestdagen compleet uitgeput was. Het werd dus een rustige avond na een supertof dagje.

Vandaag 27 december heb ik eindelijk tijd om nu eens al die cadeautjes te bestuderen. Ik heb net mijn hele naaiplek heringericht om alle nieuwe spullen een plaatsje te geven. Alles is weer mooi opgeruimd zodat ik de komende dagen eens rustig mijn overlock kan uitproberen en er staan ook nog een paar nieuwe naaiprojecten op stapel. Zo kreeg ik de vraag om een hoes te maken voor een versterker. Ik ga dan ook op zoek naar een goede tutorial voor een naaimachinehoes, aangezien dat wat hetzelfde principe is (rechthoekige hoes met een opening in voor het handvat). Als jullie er een goede kennen, laat maar weten!Ik heb gisteren ook zoonlief zijn nieuwe opbergruimte ingeladen: wat een supersysteem. Onze living is ineens weer een pak ordelijker en alles is nu véél overzichtelijker opgeborgen.Als kerstcadeautje voor mijn zus maakte ik enkele dagen geleden ook nog eens iets op mijn naaimachine: een nieuw zakje om haar gsm in te steken. Ze had mij het oude zakje gegeven, wat ik helemaal uit elkaar gehaald heb en daarna heb ik geprobeerd om hetzelfde na te maken. Er zijn een aantal zaken die volgende keer beter moeten: de bocht in de rits is nog niet zo goed en ik heb wat zitten knoeien met de rits zelf (een stukje er af geknipt terwijl ik dat beter niet gedaan had met een slordig onafgewerkt resultaat tot gevolg). Maar mijn eerste poging was toch al bruikbaar en voorlopig kan ze er al mee verder. Ik ben wel heel tevreden over het zijzakje dat ik erop gezet heb. Ik had dit nog nooit gedaan en het is beter gelukt dan verwacht.Voila, een lang blogberichtje over dé cadeautjesdagen van het jaar. Nu is het weer een jaar wachten op nieuwe cadeautjes, maar ik weet mij de komende maanden wel te amuseren met de nieuwe lading die hier ligt!

Groeten,

Sheena