En plots is hij er dan: de laatste dag van het jaar. Zoals elk jaar doe ik iets heel erg saais op deze dag, namelijk: een overzicht maken van al onze inkomsten en uitgaven van 2013 (terwijl ik naar de Tijdloze luister). Dat is altijd even slikken wanneer ik al die cijfers op papier zie staan en op het einde moet ik steeds vaststellen dat we volgend jaar toch echt wel een beetje (veel) meer gaan moeten sparen.

Dit jaar deden we een paar grote uitgaven, maar er zaten er enkele leuke tussen: een reisje naar Frankrijk, een reis naar New York, een naaimachine, een overlock, een nieuwe aaifoon voor manlief…. 100% verwencadeautjes voor onszelf dus.
Verder waren er ook de nuttige uitgaven: we maakten twee slaapkamers op zolder, we lieten een waterverzachter installeren, we lieten onze koterij in de tuin afbreken en vervangen door gras, we legden een moestuin in bakken aan, we startten met de renovatie van onze gang+trap (spijtig genoeg zal deze niet meer klaar zijn in 2013 boeehoee, onze deadline hebben we weer totaal niet gehaald).

In een jaar gebeurt er eigenlijk wel veel als je er zo op terug kijkt. Voor mij was het eigenlijk een bijzonder leuk jaar, al waren er ook triestige momenten (onder meer het overlijden van mijn grootvader en nonkel).
Maar het was ook het jaar waarin ik de blogwereld leerde kennen, een eigen blog startte, een workshop naaien bij Femma ging volgen en gebeten werd door de naaimicrobe. Een superleuke hobby die erbij is gekomen. Er was ook de moestuin waar ik zo ongelooflijk hard van kan genieten. Ik kijk al uit naar de volgende lente om er weer in te kunnen vliegen.

Ik voelde mij goed dit jaar, ik had mijn eigen lichaam terug na de zwangerschap, kon volop genieten van zoonlief en zijn gekke fratsen.

2013 was top.

2014 daarentegen , hmmz, dat wordt een jaar met vele vraagtekens. Vooral op werkvlak staat er daar één groot vraagteken. Geen idee wat de toekomst daar zal brengen. Al lig ik er voorlopig nog niet wakker van.

Goede voornemens die maak ik naar goede gewoonte niet, daar komt toch niets van in huis. Al heb ik voor volgend jaar wel de intentie om mij meer in te zetten voor een milieuvriendelijkere wereld. Maar hoe ik dat concreet ga aanpakken dat weet ik nog niet. Al heb ik al wel een paar ideetjes …


Dan rest er mij nog één ding: jullie allemaal een fijn 2014 wensen!!!!! Ik wens jullie vooral een gezond jaar (want daar start het toch allemaal mee), met vele fijne momenten, dromen die mogen uitkomen, veel vriendschap en liefde en heel erg veel geluk.

Tot volgend jaar!

Sheena