Gisteren had ik een (late) Valentijnsdate met manlief. Het deed deugd om even weg te zijn met ons tweetjes en te genieten van heel veel lekker eten & drinken.

collagefood

Het mocht ook wel eens na een helse week. Onze beide kinderen waren een hele week ziek. De oudste had roodvonk, de jongste een (beginnende) longontsteking. Het waren vermoeiende dagen met het toppunt van vermoeidheid op donderdagnacht waar onze oudste zoon besloot om 4 uur lang –ik overdrijf niet: VIER uur lang (van middernacht tot 4u)– te wenen en te brullen en te smeken op een ‘puddingkje’ dat hij uiteraard van ons niet kreeg. We hebben alles geprobeerd om hem stil te krijgen en uiteindelijk was het pure uitputting dat hem terug in slaap deed vallen. Die nacht, die was er te veel aan, die heeft mij volledig gekraakt. De volgende dag ben ik gewoon niet op mijn werk geraakt, ik kon niet meer, mijn lichaam blokkeerde. Ik ben van zodra ik kon in bed gekropen en heb 24 uur geslapen. Pas zaterdagavond ben ik uit bed gekomen voor onze Valentijnsdate en sindsdien voel ik mij terug redelijk goed.

Zo’n date met manlief is altijd de gelegenheid om eens een paar grotere onderwerpen met elkaar te bespreken. Gisteren ging het bijvoorbeeld over: ‘hoe kunnen we ons leven beter organiseren zodat we minder gehaast zijn, meer tijd voor elkaar kunnen maken en minder snel geïrriteerd raken’. De oplossing die hier uit voortkwam was: we moeten een diepvriezer kopen!

vriezer

 Bron foto: diepvriezershop.be

 

Ja, want als we een diepvriezer hebben dan kunnen we meedoen aan het hele weekmenu-en dat in blogland veel gepromoot wordt en dat ons heel nuttig lijkt om ook bij ons te introduceren als tijdsbesparende oplossing. We hebben online al een mooi exemplaar gevonden en hopelijk zal deze diepvriezer binnen een week geïnstalleerd worden zodat we van start kunnen gaan met het beter organiseren van onze menu’s. Alle beetjes helpen …

We bespraken gisteren ook onze plannen om af te kicken van suiker. Ja u leest het goed, wij willen een maand suikervrij gaan leven omdat we beseffen dat we (vooral ik) verslaafd zijn aan suiker en omdat we gehoord hebben dat een suikervrij leven veel energie oplevert. Laat dat laatste nu net iets zijn dat we beiden enorm kunnen gebruiken!

Afkicken van suiker dat gaan we niet van de ene op de andere dag zomaar doen. Dat vergt heel wat organisatie en mentale voorbereiding. Voor mij dan toch! We hebben dan ook beslist dat we een boek gaan aankopen om ons te helpen bij het afkicken en ons oog is hiervoor gevallen op het boek ‘Zonder suiker – in 28 dagen suikervrij’. Toevallig net in herdruk maar normaal gezien vanaf volgende week terug beschikbaar wat net op tijd zou zijn want de maand maart zouden wij willen uitroepen tot onze suikervrije maand.

suikerboek

Héél benieuwd naar dit boek! (bron foto: bol.com)

 

Heeft iemand van jullie al ervaring met het afkicken van suiker? Tips zijn altijd welkom! We zoeken vooral veel recepten om het afkicken minder erg te maken. Alternatieven voor mijn koekje bij de koffie, voor mijn glaasje cola, voor de suiker in mijn thee etc. Ik denk dat het heel zwaar zal worden en het is zeker ook niet de bedoeling om de rest van ons leven suikervrij te gaan eten. We willen vooral het effect eens voelen dat een suikervrij leven op ons lichaam zal hebben. Ik ga er zeker nog een aparte blogpost over schrijven van zodra ik het boek in handen heb en hou jullie op de hoogte hoe het afkicken verloopt! Maar nu nog snel even wat zelfgemaakt ijs gaan maken zodat ik nog één week kan zondigen alvorens het kei harde afkicken begint. Ik heb het wel verdiend na deze zware week 😉

Groetjes,

Sheena