De komende maanden zal er hier af en toe een bericht verschijnen onder een nieuw thema, namelijk het thema ‘verbouwen’.

We zijn namelijk langzaam aan (héél langzaam aan) werk aan het maken van de opstart van Fase 2 van onze verbouwingen. Fase 1 hebben we vier jaar geleden afgerond na 15 maanden lang kei hard werken in ons huis om het bewoonbaar te maken. Ons huis bestaat uit zeg maar het basishuis, wat toen volledig gerenoveerd werd en daarnaast de, nog niet gerenoveerde, typische Vlaamse achterbouw. Koterijen. Een aangebouwde keuken met daarachter een badkamer (dat nu bij ons waskot is geworden) met daarachter nog een wc (nu opbergruimte) met daarachter nog een rommelkot en daarachter nog een afdak om andere rommel onder te bewaren. En ohja  helemaal op het einde is er dan nog de tuin die niemand kan zien tenzij je een venster maakt waarbij je via de living door de keuken door de badkamer door de wc door de rommelkotjes naar buiten kan kijken.

Fase 2 van de verbouwing gaat dus over het verwijderen van al die achterbouw om er dan een nieuwbouw gedeelte in de plaats te zetten met veel licht, zicht op de tuin, een nieuwe keuken, veel bergruimte, een wasplaats, garage en een nieuwe wc.

Een vrij groot werk dus. Eéntje waarvoor we een architect nodig hebben , iets wat we bij onze vorige verbouwing hebben kunnen vermijden.

Een paar maanden geleden is er al eens een architecte op bezoek geweest waarmee wij wel een klik hadden. We hebben haar gevraagd om een plan voor ons uit te tekenen, het enige nadeel is dat ze pas tijd heeft in september. Nog even wachten dus.

Ondertussen zijn er wel al heel wat zaken die we in afwachting van de eerste plannen kunnen doen. Zo zijn we al eens, niet onbelangrijk, naar de bank geweest om  te polsen wat financieel de mogelijkheden zijn (valt altijd tegen natuurlijk). Verder zijn we ook ons uiterste best aan het doen (ok, mijn vader eigenlijk) om de bestaande situatie van ons huis al eens op plan te zetten want daar bestaan nog geen plannen van en dat zou al heel wat werk voor de architecte (en heel wat geld voor ons) uitsparen.

En dan is er nog de leukste taak die we intussen volop kunnen doen: inspiratie opdoen! Beginnen dromen van die nieuwe keuken. Ik maakte alvast een Pinterest bord om allerlei leuke keuken ideeën op te verzamelen. We willen héél veel werkruimte, héél veel opbergruimte en een moderne look maar met wat warme tinten (door wat accenten in hout bijvoorbeeld).

collagekeukenBronnen van de foto’s zijn terug te vinden op mijn Pinterestpagina

 

Op dit moment voelt het echt nog als een hele verre droom, zo’n mooie ruime keuken. Ik kan mij niet voorstellen dat wij zoiets ooit gaan hebben. Het is ook nog lang niet zeker of we dit ooit gerealiseerd zullen krijgen. Eerst de plannen en de budgettering etc. nog even afwachten. Maar de eerste stappen zijn toch al gezet …. Wordt zeker vervolgd!

Groetjes,

Sheena

PS: Ken je een aan te raden keukenwinkel? Ik hoor het graag! Want ik denk dat dat nog een hele moeilijke zal worden om daarin te gaan kiezen ….

PSPS: De enquête al ingevuld? Zeker doen hé! 🙂 Ik deel later met jullie enkele resultaten en ga aan de slag met jullie opmerkingen!