Eén van mijn 101 doelen is: Kook uit elk kookboek in huis minstens één gerecht.

Dat doel had ik toegevoegd omdat wij een gigantische stapel kookboeken in huis hadden waarmee we zo goed als niets deden. Na mijn Marie Kondo periode verlieten al heel wat kookboeken het huis maar op dit moment staan er nog steeds 26 boeken op de plank (en in mijn hoofd heb ik er nog een stuk of 5 op mijn verlanglijstje staan).

Hoog tijd dus om eens iets te doen met al die boeken. Er zijn er een aantal waar we al wat gerechten uit gemaakt hebben maar er zitten evengoed boeken tussen waar we nog nooit iets mee gedaan hebben.

Ik gaf mijzelf dus een uitdaging: uit elk boek 1 gerecht kiezen om te maken en te beoordelen. Is het een goed gerecht? Dan mag het kookboek blijven. Is het gerecht maar niets? Dan krijgt het kookboek nog 1 kans en zullen we nog een tweede gerecht testen dat bepalend zal zijn voor het behoud van het boek.

Het kiezen van de gerechten was een leuke bezigheid. Ik koos zowel gerechten voor het avondeten, de lunch, het ontbijt als dessert. Onze weekmenu’s voor de komende weken werden ineens gevuld, handig!

Vorig weekend zijn we dan van start gegaan en het is fijn om elke dag een nieuw gerecht uit te proberen. Ook de kinderen vinden het tof. Zij zaten volop in een ‘ik lust dat niet’ fase maar dankzij de nieuwe gerechten tonen ze weer meer interesse in hun eten.

Tot nu toe maakten we al:

  • Pasta uit de oven uit Dagelijkse Kost 2
  • Kip met paprikaboter en gebakken rijst uit Dagelijkse Kost 4
  • Ovenschotel met prei, paprika, geitenkaas en walnoten uit het boek Zonder Suiker
  • Pizza met aardappel, rozemarijn en blauwe kaas uit Veg!

Allemaal goedgekeurd dus deze boeken mogen alvast blijven 🙂

Heb jij één van onze kookboeken? Wat is jouw favoriete gerecht uit deze boeken?
En, omdat inspiratie voor een kleine kookboeken uitbreiding nooit kwaad kan: Wat is jouw favoriete kookboek?

Groetjes,

Sheena