In de maand maart eet ik geen (toegevoegde) suiker. De derde suikervrije week is intussen voorbij. Tijd voor een update!

Afkickverschijnselen?

Geen

Ontbijt?

Lekkere havermout! Jawel, ik ben ondertussen een grote havermoutfan geworden terwijl ik het in week 1 met moeite binnenkreeg. Het moet wel warme havermout zijn, koud vind ik het nog steeds niet te eten.

Tussendoortjes

Het grootste probleem. De tussendoortjes. Ik was de havermoutkoekjes, rijstwafels en macademianoten beu dus ik trok naar de biowinkel en kocht wat nieuwe suikervrije snacks. Slecht smaken doen ze niet maar eerlijk … het is toch echt niet hetzelfde als een koekje of een stukje chocolade. Ze maken mij niet gelukkig (en chocolade wel!). Misschien moet ik het ook allemaal nog wat meer tijd geven om aan al die nieuwe smaken te wennen?

IMG_2654

Lunch?

Zelfgebakken suikervrij brood. We hebben intussen een eigen broodmachine aangeschaft (we moesten wel want die van mijn ouders heeft het plots begeven). Wat beleg betreft ging ik dit weekend ook eens op zoek naar iets anders dan kaas maar ik vond alleen zaken waar ofwel suiker in zat (kipfilet etc.) ofwel van die potjes beleg die er heel lekker uitzagen maar vol E-nummers zaten wat mij dan ook weer niet echt aansprak. Kaas dan maar! Gelukkig bestaan er vele soorten kaas.

Avondmaal?

Dé maaltijd van de dag waar ik naar uit kijk. Veel, lekker en gezond eten (met hier en daar al eens een frietje erbij, dat mag ook al eens ). Favoriete recept van de week: Tomaten met Feta en olijven in de oven (receptje van Pascale Naessens)

Dessert?

Fruitsmoothies! Onze blender draait overuren.

Heel erg gemist

Een koekje of chocolade bij de koffie! Dat is echt een geluksmomentje dat ik nu al 24 dagen lang moet missen en waarvan ik nu besef dat ik het helemaal niet wil missen.

Opvallend

Wanneer ik nu aan mijn lievelingsijsje denk krijg ik een ‘zwaar gevoel’ in mijn maag waardoor ik er niet zo veel zin in heb. Ben ik dan toch mentaal ook al een beetje aan het afkicken!?

Besluit na week 2

Ik voel me goed. Heel goed. Ik heb meer energie. Ondertussen ben ik ook weer gestart met sporten, zo zit ik aan les 7 van start-to-run, probeer ik elke dag yoga oefeningen te doen en blijf ik 1 keer per week naar de BBB gaan om wat buikspieren te kweken. Het doet enorm veel deugd om mijn lichaam na twee zwangerschappen terug voor mijzelf op te eisen.

Op naar de laatste week!

Groetjes,

Sheena