Nu het verbouwproject zijn laatste fase in gaat kunnen we stilaan van start gaan met het volgende project namelijk: de aanleg van onze tuin.
In het verleden hebben we al een paar pogingen gedaan om iets leuks te maken van onze tuin maar we zijn daar tot op heden toch nog niet echt in geslaagd. We kenden zelf weinig over tuinaanleg of bomen, planten en bloemen. We hadden hulp nodig.
Daarom hebben we anderhalf jaar geleden de hulp ingeroepen van een tuinarchitect. Hij heeft voor ons een plan ontworpen. Met dit plan kunnen we nu zelf aan de slag gaan.
Het is veel om in een keer te doen dus we gaan het in verschillende fases aanpakken. Het hoeft ook niet allemaal meteen klaar te zijn, ik zie dit ook meer als een hobby om mij in de maanden met mooi weer mee bezig te houden. Op mijn blog toon ik jullie graag onze vorderingen.

Vandaag beginnen we bij het begin: de plannen. Ik heb ze opgesplitst in drie grote fases:

  • Fase 1 = de aanleg van het terras, een trap naar het lager liggende deel van de tuin + beplanting rondom
  • Fase 2 = de nieuwe moestuin die op een iets andere plaats zal komen dan waar deze nu gelegen is
  • Fase 3 = een extra terras achteraan in de tuin waar we de avondzon hebben + beplanting rondom

En dan is er eigenlijk ook nog een fase 4 zijnde het gazon en de overgangen tussen fase 1, 2 en 3.
Het is nog niet zeker in welke volgorde we van start zullen gaan, dat zien we wel binnen een paar weken, al naargelang waar we op dat moment het meeste zin in hebben 🙂

Alle bloemen, planten en materialen die we gaan gebruiken in de aanleg van onze tuin gaan we zelf kiezen maar we zijn daar gelukkig al goed in geholpen geweest door onze tuinarchitect. We hebben van hem een uitgebreide lijst gekregen met mogelijke opties voor bloemen en planten die binnen onze smaak en voorkeuren vallen. Ik ben met die lijst aan de slag gegaan op Pinterest en heb drie moodboards gemaakt voor de drie grote fases van ons project. Als ik mijn borden bekijk word ik er echt heel vrolijk van. Ik vind het al supermooi zo, dit is wat wij willen en ik ben blij dat we al tot op dit punt geraakt zijn. Kijk maar eens mee:

Fase 1: het terras + beplanting

Fase 2: de moestuin

Fase 3: een extra terras voor de avondzon

De bronnen van al deze foto’s zijn teveel om hier op te noemen maar je kan ze allemaal terugvinden op dit Pinterestbord.
Ons tuinplan werd gemaakt door deze firma (niet gesponsord trouwens, wel tevreden van).

Zo, de plannen zijn er, we weten wat we willen. Nu op naar de volgende stap!

40 dagen bloggen: 9/40
Skipdagen : 2/6