De komende weken blog ik mee over het thema ‘ouderzonden’. Een leuk initiatief van deze twee dames.
Deze week behandelen we de hoofdzonde ‘Invidia’ (nijd, jaloezie, afgunst). De vraag van de week is: Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen?

Ik ben jaloers op kalme ouders. Ouders die zich echt nooit kwaad lijken te maken, die crisissen op een rustige manier kunnen oplossen, die nooit hun stem moeten verheffen en die een eindeloos geduld hebben, ook wanneer ze moe zijn. Van die ouders wiens blik ik soms ook wel in mijn rug voel priemen wanneer ik mij wel weer eens kwaad maak en zit op te winden omdat kind 1 mij totaal negeert en als een wildeman zit rond te crossen op een openbare plaats en kind 2 ondertussen zegt dat hij kaka moet doen terwijl er in de verste verten geen wc in de buurt is. Dan voel ik ze kijken en denken ‘zo zou ik nooit reageren’. En dat denk ik dan ook maar het is sterker dan mijzelf en ik word dan toch weer veel te kwaad op die twee bengels zelfs al weet ik dat ze er ook niet altijd aan kunnen doen, dat het gewoon kleuterkuren zijn.

Ik heb mij dan ook al vaak geschaamd achteraf. Als ik weer maar eens, vaak door vermoeidheid, te snel kwaad ben geworden terwijl ik het waarschijnlijk op een rustige manier ook had kunnen oplossen.
Of ook wanneer ik er in slaag om een idee dat in mijn hoofd perfect klonk (‘laten we samen koekjes bakken’) te laten veranderen in één groot drama omdat ik niet altijd het geduld kan opbrengen om die kinderen te zien klungelen met eitjes die ze persé zelf willen breken en met kommen waar ze in willen roeren terwijl het deeg overal in het rond vliegt. En dan die vuile handen die overal aankomen, ik kan het niet altijd aan.
Dus ja als ik iets zou kunnen overnemen van een andere mama dan is het geduld en kalmte.

Voor de rest ben ik al helemaal perfect dus meer heb ik echt niet nodig.

Ha Ha  … kuch kuch… ha…;-)

40 dagen bloggen: 8/40
Skipdagen : 1/6